Még két utolsó BL-kulcsmeccs karácsony előtt

2022. december 20. 19:18

A versenynaptár nem kegyelmez: három nappal karácsony előtt még le kell játszani egy fordulót a Bajnokok Ligájában. A jó hír, hogy legalább sem az FTC-Telekom, sem a Genesys-OSC játékosainak nem kell utazniuk – cserébe két rendkívül fontos mérkőzés vár rájuk a Jug Dubrovnik, illetve a Sabadell ellen.

A Fradi decembere eddig elég jól alakult, óriási csatában kivívott kupagyőzelem az OSC-vel szemben, majd egy hasonlóan kiélezett meccsen, kísértetiesen hasonló forgatókönyv szerint, a hajrában megfordított találkozó a Marseille ellenében (és persze ismét Stylianos Argyropoulos lőtte a győztes gólt).
 
Mivel a B-csoportban öt májusi Final 8-résztvevő játszik (Novi Beograd, Fradi, Brescia, Jug, Marseille), és még az OSC is a fináléba vágyik, ugyanakkor a házigazda szerbek mellett csak három hely kiadó, minden meccs élet-halál. A zöldeknek ezért volt rendkívül fontos a Marseille legyőzése, ám levegőt is alig tudtak venni úgymond, hiszen most egy másik közvetlen rivális, a Jug következik.
 
Azon túl, hogy a két edző, Varga Zsolt és Vjekoslav Kobescak nem is barát, hanem saját bevallásuk szerint testvér (a Mladostban eltöltött fél évtized nagyon közel hozta őket egymáshoz), eddig a két gárda is hasonlóképp teljesített. A Jug randán kikapott a Bresciától a nyitókörben (otthon), hogy aztán váratlanul simán legyőzze a Marseille-t, majd bravúrpontot szerezzen Belgrádban (négygólos hátrányból felállva úgy, hogy az utolsó percen belül aztán az ex-fradista Nikola Jaksicnak kelljen pontot mentenie az NBG-nek).
 
A magyar bajnok a Sabadell legyőzésével nyitott, aztán eléggé kilátástalan mérkőzésen veszített Bresciában, majd a hazai kupadiadal megpróbáltatásaitól kissé kilúgozva ugyan, de nagy szívvel győzelemre mentette a halódófélben lévő mérkőzést a Marseille ellen. Ami biztos: ebben a csoportban a hazai meccsek behúzása az alap a továbbjutás kiharcolásához - azaz a Fradinak újfent győznie kell, és most a meglehetősen jó szériát futó horvát bajnok lesz az ellenfél. Azaz a kihívás óriási, ám akárcsak tavaly, illetve a BL-serleget hozó 2019-es idényben, az F8 negyeddöntőiben aratott egygólos siker pont megtenné ezúttal is.
 
Az OSC-nek, ha lehet, még fontosabb lenne a győzelem - merthogy eddig három meccsen egyszer sem sikerült a három pontot begyűjtenie, két iksz (Marseille, Spandau) és egy randa vereség (NBG) a mérleg. És a szerbeken kívül a csoport igazán komoly „bölényeivel" még nem is találkozott Varga Dániel együttese, azaz ha valamikor, a szintén a selejtezőből érkező Sabadell ellenében mindenképp meg kellene kezdenie a felzárkózást.
 

Ez sem ígérkezik fáklyásmenetnek, elvégre a spanyolok a Fradi elleni nyitányon, majd a Brescia elleni legutóbbi, idegenbeli mérkőzésen is rém nehezen adták meg magukat. Mondjuk úgy, a Spandau elleni eredmények alapján könnyen kijelenthető: legalábbis hasonló játékerőt képviselnek, mint az OSC, elvégre ugyanúgy 9-9-et játszottak velük otthonukban, mint a magyar bajnoki ezüstérmes.
 
Egy biztos: a csoport három kör után szétszakadóban van, elvégre az első négy (Brescia, NBG, Fradi, Jug) elhajózóban van a többiektől, akik valamennyien nyeretlenek, csupán döntetleneket tudtak összehozni - ha az OSC lépést akar tartani az élbollyal (azaz a kimondott célt, a nyolcas döntőt reálisan el akarja érni), a Sabadell ellen diadalmaskodnia kell, miután ezután csak nehezebb ellenfelek következnek.
 
Bajnokok Ligája, 4. forduló
19.30 Genesys-OSC Újbuda-Astralpool Sabadell (spanyol) - élő: championsleague.eurovision.tv
20.30 FTC-Telekom-Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát) - élő: M4 Sport



E.ON Férfi OB I.

A-HID VasasPlaket - EPS-Honvéd

2023. jan. 14. 18:30

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. jan. 17. 19:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

E.ON Női OB I.

FTC-Telekom - UVSE

2023. jan. 22. 16:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Szolnoki Dózsa

2023. febr. 01. 20:45

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - BVSC-Zugló

2023. febr. 11. 13:00

BENU Női Magyar Kupa: III. Kerületi TVE-UVSE 5-14 (Fotók: Kovács Anikó)
BENU Női Magyar Kupa: Eger-FTC 10-12 (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok