A vb után a Világligában is megverjük az olaszokat?

2013. december 17. 14:41

Fontos meccset vív a női vízilabda-válogatott kedden este Cataniában.

A Világliga selejtezőit kezdi el a magyar válogatott az olaszok elleni idegenbeli találkozóval. A magyar csapat csütörtökön utazott el Cataniába, azok után, hogy egy nappal korábban 15-5-re verte a juniorokat a Kőér utcai gálameccsen.

A mieinkkel nem tarthatott az első napokban a betegeskedő Merész András, azonban már jól van a kapitány, aki szombat óta szintén a lányokkal készül. Időközben kitört a várostól 40 kilométerre fekvő Etna, a vulkán hamuesője miatt le kellett zárni a cataniai repteret. Éppen ezért még nem tudni, hogy szerdán, amikor a lányoknak haza kellene térni, nyitva lesz-e a reptér - reméljük, igen.

A selejtező elős játéknapján az olaszok 12-9-re verték idegenben a görögöket, így nagy önbizalommal szállhatnak vízbe este, egyetlen tényezőt kivéve. A magyar válogatott a nyári, barcelonai világbajnokságon fölényes, 10-4-es sikert ért el, emiatt is lett csupán 10. a vb-n az olasz együttes.

A magyar csapat keretében többségében ott vannak a barcelonai hősök. Kasó Orsolya nincs ott, ő ugyanis kisebb sérülése miatt itthon maradt, helyette a vb helyett az Universiadén szereplő Gangl Edina utazott. Szintén nem lehet ott a keddi meccsen Antal Dóra és Illés Anna, ők az Egyesült Államokban tanulnak, és a vizsgáik miatt nem tudtak elutazni Cataniába.
 
Az A csoportban is rendeznek ma meccset: az olimpia óta az első hazai tétmeccsét vívó britek az oroszokat fogadják. Az oroszok a múlt héten részt vettek a Holiday Kupán, ahol megverték Kanadát és Görögországot is. Az első körben ugyanakkor 13-11-re kaptak ki a spanyoloktól odahaza, így mindenképpen nyerniük kell ahhoz, hogy esélyük maradjon a továbblépésre.

A magyar csapat mérkőzése 20 óra 30-kor kezdődik, idehaza a Digi Sport 1-en láthatjuk a találkozót.

Emlékeztető - Barcelona, világbajnokság, csoportmeccs:

Magyarország-Olaszország 10-4 (3-1, 3-1, 3-1, 1-1)

Barcelona, 400 néző, vezette:
Borell (spanyol), Margeta (szlovén)

Magyarország: Bolonyai – Antal 1, Keszthelyi 4, Szücs G. 1, Bujka 4, Miskolczi, Kisteleki D. Csere: Takács O., Tóth I., Menczinger K., Garda, Illés A. Szövetségi kapitány: Merész András

Olaszország: Gigli – Cotti, Aiello, Padicchi 1, Frassinetti 1, Di Mario, Garibotti 1. Csere: Palmieri, Pomeri, Quueirolo, Bianconi, Emmolo 1. Szövetségi kapitány: Fabio Conti

Gól – emberelőnyből: 4/6, illetve 0/5
Ötméteresek: 1/1, illetve –
Kipontozódott: Garda (31. p.)
 
A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Bolonyai Flóra (USC), Gangl Edina (ZF-Eger)

Mezőnyjátékosok: Menczinger Kata, Garda Krisztina, Miskolczi Kitti, Csabai Dóra (Dunaújvárosi Főiskola), Czigány Dóra (Eger), Hevesi Anita (Szentes), Kisteleki Hanna, Sikter Diána (UVSE), Bujka Barbara (Olympiakosz), Tóth Ildikó (Messina), Keszthelyi Rita (Orizzonte Catania), Takács Orsolya (Bogliasco), Kisteleki Dóra (Rapallo), Szücs Gabriella (Sabadell)
 
Az olasz válogatott kerete:

Gloria Giachi, Silvia Motta (Firenze), Rosaria Aiello, Tania Di Mario, Valeria Maria Grazia Palmieri, Federica Radicchi, Arianna Garibotti (Orizzonte Catania), Aleksandra Cotti, Teresa Frassinetti, Roberta Bianconi (Rapallo Pallanuoto), Giulia Emmola, Giulia Gorlero (Mediterranea Imperia), Fabiana Sparano (Waterpolo Messina).

Világliga, női selejtező, 2. játéknap:
Olaszország-Magyarország, 20 óra 30, Catania - ÉLŐ: Digi Sport 1



E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok