Varga Zsolt: Fel kell állni a földről

2013. december 14. 09:31

A BVSC simán verte a Ferencvárost a 13. forduló pénteki mérkőzésén, a Komjádi-uszodában. Az edzők reakciója.

Csak a Vasas és az Eger mérkőzése volt izgalmas a kettős rangadón, péntek 13-án, a 13. fordulóban. A Fradi ezúttal gyengébben játszott, a BVSC pedig magabiztosan hozta a meccset. Varga Zsolt véleménye:

Ez most nem az a Fradi volt.
Az elmúlt néhány mérkőzésünk közül volt pár, amelyiken ugyanezt éreztem. Talán ez most egy mélypont, ezt érzem. Az életben játékosként relatíve rengeteg mélypontot éltem át, amikor újra kellett építkezni, fel kellett állni a földről. Edzőként más a történet: nehéz azt megmondani, hogy pontosan mi zajlik. Van 13 játékosom, 13 emberre kell figyelni, belőlük kell mindig 3-4 olyan játékost helyzetben tartani, hogy ők hozzák ezt vagy azt a mérkőzést. Ha közülük egy vagy csak kettő játszik jól, akkor azzal nem sokra megyünk. Át kell gondolnom, mit kell másként csinálni, mit csináltam eddig jól, és mit rosszul. Nekem is óriási tapasztalatszerzés ez az időszak. Ha ezt túlélem mentális értelemben, akkor később már olyan sok meglepetés nem érhet. Annyira sokat dolgozunk, olyan sok munka van bennünk, hogy ennek előbb-utóbb meg kellene látszani. Most nem látszott, ez tény, és egy ideje nem látszik. Korábban azt mondtam, legalább 8 hónap vagy egy év kell a közös munka eredményéhez. Persze ez most nem jelent vigaszt.

Megvan a türelem irányodban, ezektől függetlenül, úgy tűnik.
Azt gondolom, és azt remélem, hogy mindenki úgy érzi, a földről fel kell állni, együtt. Rajtam aztán nem fog múlni.

A BVSC vezetőedzője nyilván sokkal elégedettebb volt:

"Bocsánat, alig van hangom, de megpróbálok beszélni" - mondta a meccs után nem sokkal Märcz Tamás.

Pedig annyira nem kellett ordibálnod, jól játszott a csapatod.
Igen, különösen a védekezésben, de a támadásaink is pontosak és összeszedettek voltak. Amikor kellett, megfelelően játszottunk az idővel is. A meccs közepe felé már kialakult egy nagyobb különbség. Ilyenkor mindig az órával kell egy kicsit játszani, sikerült.

Miért alakulhatott ki ilyen nagy különbség?
Kicsit improvizatívabb volt a játékunk, és jobban tudtuk variálni a védekezést a Ferencváros játékára reagálva. Nem igazán tudták ezt kezelni, úgy láttam, ennek persze örülök, hogy ilyen jól jött össze.

Mennyire vagy elégedett az évvel?
A pontszámból lehetne több is. A tabellán nagyjából ott vagyunk, ahol négy-öthónapos munka után lehetünk. Amire nagyon büszke vagyok, az a mutatott játék. A 13 lejátszott meccsből 9 alkalommal jól játszottunk, és ez nagyon biztató a jövőre nézve.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok