Gurisatti Gréta: Nagyon élveztem a meccset

2013. december 12. 11:34

Egy barcelonai világbajnoki bronzérmest, egy a vb-keretből kimaradó, de újra a csapattal készülő válogatottat, és a juniorok egyik legjobbját kérdeztük a szerdai meccs után.

Gurisatti Gréta most a junioroknál szerepelt

A felnőtt válogatott 15-5-re győzte le a juniorokat a Kőér utcai, szerda esti, hagyományteremtő céllal megrendezett gálameccset. A találkozó jó felkészülési meccs volt a felnőttek Világliga-mérkőzése előtt, de a junioroknak is hasznos volt, ők jövőre világbajnokságra utaznak majd.

Három főszereplőt kérdeztünk, a két kapitány nyilatkozatát itt lehet elolvasni.

Bujka Barbara: „Nyertünk. Több hónap után jó volt újra találkozni, és újra együtt készülni, bár öten még hiányoznak a teljes keretből. Azt gondolom, nem játszottunk annyira „hű de jól”, de hoztuk a meccset, ahogy kellett. Nem pörögtünk talán annyira, de komolyan vettük a meccset. Mindenki más állapotban van, a magyar bajnokságnak épp vége, nekünk például most kezdődött, így talán ezért fáradtabbak vagyunk. Nem voltunk tehát annyira robbanékonyak, de nem is ezen a meccsen kell annak lenni. Mindenki ki akar jutni a Világligára, mert az nagyon jó felkészítő az Európa-bajnokságra. Szóval az olaszok mindent meg fognak tenni, hogy megverjenek minket, de úgy gondolom, ha hozzuk azt a teljesítményt, amit a vb-n is mutattunk, akkor mi győzünk.”

Csabai Dóra: „Úgy érzem, nagy az összhang a csapaton belül, nagyon várjuk már az olaszok elleni meccset, és szerintem a kinti összetartást is. Sajnos, most úgy alakult, hogy Bandi bának gondja akadt, de meg fogjuk oldani azt, amit meg kell, jó csapat vagyunk. Jobbulást kívánunk neki, és remélem, ott lesz velünk a mérkőzésen.”

Gurisatti Gréta, aki most a junior válogatottban kapott szerepet: „Az elején azt hiszem, nagyon jól kezdtünk, ott még tudtuk tartani magunkat. A végére világossá vált, hogy tényleg a felnőtt válogatottal játszottunk, a sok lefordulásban kapott gólban jelent ez meg. Aki látta a meccset, tudja, hogy küzdöttünk azért, hogy szoros maradjon az eredmény, nagy hibákat nem követtünk el. Én élveztem a meccset. A két ünnep között lesz a junior válogatottnak még egy összetartása, ott részt kell vennem, aztán jövőre majd meglátjuk. Mindent megteszek majd, hogy a junior vb-n és a felnőtt Eb-n is ott legyek.”

A válogatott további programja:

December 13-16.: Olasz-magyar közös edzőtábor, Catania
December 17., 19 óra 30 perc: Olaszország-Magyarország, Világliga mérkőzés, Catania, TV: DIGI Sport 
December 27-30.: edzések (ekkor a juniorválogatott is találkozik)

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok