E.ON OB I: az OSC már a döntőben!

2022. április 02. 19:35

Szolnokon tudott nyerni Varga Dániel csapata a férfibajnokság első elődöntőjében, ezzel bejutott a döntőbe, ahol majd az FTC-Vasas elődöntő győztese vár rá. A BVSC az 5. helyért mehet.

Fotó: Hoffer Szilvia

Jobban kezdett az OSC a weboldalunkon élőben közvetített mérkőzésen, legalábbis az első percek idegeskedése után a vendégek nyugodtak meg előbb. Ebben Burián Gergely ötméterese segített (ezzel tört meg a gólcsend), majd a negyed végén Manhercz Krisztián két emberelőnyt is értékesített, 3-0-ra nyerte az első nyolc percet az OSC.

A Szolnoknak nem ment az előnyök kihasználása, és aztán a második negyed elején is akcióból szépítettek a hazaiak, mindkét alkalommal Nagy Ádám volt a gólszerző. A harmadik lövése a kapufán csattant, nem tudott még közelebb menni ellenfeléhez a Dózsa, miközben hatalmas volt az iram a meccsen.

Angyal Dániel harcolt ki aztán 5 méterest, be is lőtte, 4-3-ra zárkózott a Szolnok, és a hazaiak védekezése is javult. Többször is az egyenlítésért támadhatott a hazai csapat, ez végül egy kettős emberelőny lejárta után jött össze, Kovács Gergő kotorta be Lévai Márton kezei között is a labdát, 4-4.

Két remekbe szabott, a végtelenségig kijátszott fórgól következett, imitt Salamon Ferenc, amott Kovács Gergő volt a „tettes" a végén, majd 5-5- után Vigvári Vince ejtette át Bányai Márkot. Kiváló mérkőzést figyelhettünk, nem okozott csalódást egyik élcsapat sem.

Angyal Dániel egyenlített hatalmas góllal a fordulás után, majd Vigvári Vince emberelőnyből vette vissza a vendégeknek a vezetést - jól indult tehát a harmadik negyed is a semleges néző szeméből. Pető Attila jelentkezett újabb emberelőnyös góllal, és háromszor is a vezetésért támadhatott a Szolnok ezután. Nem sikerült azonban ezt megugrani, ellenben Vigvári Vince elemében volt (7-9), ahogyan Csacsovszky Erik is, újabb bombájával ismét ellépett kettővel az OSC.

Sőt, Vigvári Vince szinte a félpályáról lőtt újabb gólt, a 10-7-es részeredmény roppant nehéz helyzetbe hozta a szolnoki csapatot, végül Jansik Dávid dühből, a szélről eleresztett lökete enyhítette a hazai krízist, 8-10. Burián Gergely állította vissza a háromgólos különbséget a negyed végén, innen kellett volna visszakapaszkodnia a címvédőnek.

Az utolsó szakaszra Gárdonyi András jött be a hazai kapuba, de Csacsovszky rögvest beköszönt neki, így először vezetett néggyel az újbudai csapat (8-12), Konarik Ákos válaszolt rá azonnal. Befagyott aztán az eredmény, amikor pedig a legnagyobb esélye lehetett volna a Szolnoknak a meccs nyílttá tételéhez, Lévai Márton védett egy Angyal-büntetőt.

A vége 13-9-es OSC-siker, Varga Dániel csapata bejutott a bajnoki döntőbe, ezzel eldőlt, hogy nem lesz címvédés az E.ON OB I-ben.
 



A meccs utáni sajtótájékoztató felvétele itt tekinthető meg.

E.ON OB I, rájátszás:

Az elődöntőben:

Szolnoki Dózsa-Genesys-OSC Újbuda 9-13 (0-3, 5-3, 3-5, 1-2)
Gólszerzők
: Angyal 2, Nagy Á. 2, Kovács Gergő 2, Pető, Konarik, Jansik D., illetve Vigvári Vince 4, Csacsovszky E. 3, Burián 3, Manhercz K. 2, Salamon
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A párharc végeredménye: 7-1, az OSC javára.

Az 5-8. helyért, 1. mérkőzések:

BVSC-Zugló-PVSK Mecsek Füszért 17-5 (5-1, 5-2, 5-1, 2-1)
Gólszerzők:
Csapó M. 3, Pásztor 3, Gyárfás 3, Mészáros M. 3, Nagy M. 2, Mészáros Cs., Irmes P., Ágh, illetve Keresztúri 2, Csacsovszky A., Kolozsi M., Gál
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A párharc végeredménye: 7-1 a BVSC javára.

Budapesti Honvéd–Szegedi VE 12-11 (1-2, 5-1, 2-4, 4-4)
Gólszerzők:
Ekler B. 4, Fejős 2, Manhercz Á. 2, Sugár 2, Kiss B., Hessels S., illetve Boros 2, Tóth Gy. 2, Lakatos 2, Sánta, Kürti, Baj, Kardos A., Bóbis B.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A párharc végeredménye: 9-0 a Honvéd javára.


A 9-12. helyért, 1. mérkőzések:

Kaposvári VK-UVSE Hunguest Hotels 14-9 (4-2, 3-2, 4-1, 3-4)
Gólszerzők
: Juhász-Szelei 4, Horváth Á. 3, Vindisch 2, Varga B. 2, Langiewicz 2, Berta, illetve Bencz 2, Seeler 2, Korényi, Szentesi Á., Hegedűs Cs., Ekler Zs., Ionesco
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A párharc állása: 4-4.

Tigra-ZF Eger-PannErgy-Miskolci VLC 17-9 (4-1, 4-3, 5-1, 4-4)
Gólszerzők
: Szalai 4, Lőrincz B. 3, Kovács G. 2, Rádli 2, Lőrincz Á. 2, Murisic 2, Sántavy, Baksa B., illetve Sélley-Rauscher 3, Tőzsér 2, Várkonyi 2, Böröczky M., Krasznai
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A párharc állása: 6-3 az Eger javára.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok