LEN Kupa: Távolabb került a trófea a Dunaújvárostól

2022. március 25. 20:16

Mihók Attila csapata a döntő első mérkőzésén 12-8-ra kikapott a görög Ethnikos Piraeustól, így a jövő hét szerdai, idegenbeli partin nagy bravúr kellene tőle a sikerhez.

Fotók: Kovács Anikó/MVLSZ

A sorozat fináléjába jutó két csapat, a Dunaújvárosi FVE és a görög Ethnikos Piraeus egyaránt megszerezte már egyszer a trófeát: Mihók Attila csapata 2018-ban, míg a rivális 2010-ben.
 
A 2022-es döntő első felvonása után a pireuszi társaság került közelebb ahhoz, hogy másodszor is a csúcsra jusson. Pedig jól indult, hiszen Szilágyi Dorottya és Mahieu Geraldine is remek gólt jegyzett, igaz mindkettőre érkezett válasz a túloldalon.
 

A 2-2-es első negyed után két akciógóllal ellépett az Ethnikos, de Garda Krisztina értékesített büntetőjével és Gurisatti Gréta villanásával sikerült egyenlíteni. Sőt! Miután Garda a következő büntetőt is bevágta Johnson feje fölé, 5-4 állt a táblán - tombolt is a teltházas Fabó Éva Sportuszoda megtelt lelátója.
 
Innen azonban rémálomszerűen alakult a parti: a görög csapat összehozott egy 5-0-s szakaszt... Nem ment elöl, nem ment hátul, pedig mindent megpróbált a Dunaújváros. A vendégeknek sajnos még az utolsó negyedben is sikerült növelniük előnyüket (gólt jegyzett színeikben olimpiai bronzérmes légiósunk, Parkes Rebecca is), s végül 12-8-ra nyerték meg az összecsapást. Azaz a Dunaújvárosnak a jövő szerdai második mérkőzésen nagy bravúr kellene idegenben a kupagyőzelemhez.
 

Női LEN Kupa, döntő, 1. mérkőzés
Dunaújvárosi FVE-Ethnikos Piraeus (görög) 8-12 (2-2, 3-4, 1-3, 2-3)
Gólszerzők: Gurisatti 2, Horváth B. 2, Garda 2, Szilágyi, Mahieu, ill. Benekou 3, I. Charalampidi 2, Kontoni 2, S. Charalampidi 2, Ioannou, Parkes, Chatzikyriakaki
(Teljes jegyzőkönyv: itt

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok