E.ON Férfi OB I: a Szolnok elvette az FTC veretlenségét

2022. március 19. 19:17

Zsivko Gocic csapata parádés játékkal 11-10-re legyőzte riválisát, így tovább tart éles versenyfutása az OSC-vel az alapszakasz második helyéért. Nyert szombaton az OSC, az UVSE, az Eger, a Honvéd, a Vasas és a Pécs is.

Fotó: MVLSZ

Egy meglehetősen feszült meccs indította a napot: az UVSE és a Kaposvár fővárosi összecsapásán a két végleges kiállítás mellett a harmadik negyedben egy négyperces kiállítással sújtott véglegest is feljegyezhettünk (Petrovski Aleksa brutalitásért kapta) - ekkor 10-8-ra vezetett a házigazda. Innen nem lehetett kérdéses a győzelme, amit végü 15-10-zel abszolvált Vince Balázs együttese, amelyben Bencz Rolf és Korényi Balázs, illetve a vendégeknél Berta József triplázott.
 
Az Eger határozott játékkal, jó védekezéssel vezetett 8-4-re három negyed után, a végén mégis csupán egy góllal győzött, hiszen a Szentes a záró etapban több gólt (6) lőtt, mint addig összesen - a 11-10-es hevesi győzelemből Baksa Benedek vette ki a részét három találattal.
 
Az OSC egy pillanatig sem adott esélyt a BVSC-nek a Szőnyi úton: Varga Dániel csapata azonnal magához ragadta a kezdeményezést, ellenállhatatlan támadójátékkal döntötte le a zuglói állásokat - a 16 lőtt gólból Salamon Ferenc szerzett hármat; de meg kell említeni, hogy tíz vendég pólós iratkozott fel a gólszerzők közé.
 
A Honvédban Ekler Bendegúz és Kevi Bendegúz triplázott a Szeged ellen, ketten több gólt lőttek, mint a vendégek (5), így 7-5-re nyert Szivós Márton alakulata, amelyben Decker Attila 67%-kal védett.
 
A forduló csúcsrangadóján remekül kezdett a Szolnok, az FTC azonban hamar magára talált, így igazán élvezetes csata zajlott a vízben. Zsivko Gocic együttese a második negyedben pazar játékkal ellépet riválisától - Nagy Ádám és Konarik Ákos is kiválóan pólózott, de az egész hazai csapat nagyon odatette magát. Átellenben Varga Zsolt mindennel próbálkozott, kapust is cserélt, de hiába. Ráadásul Vámos Mártont végleg kiállították a játékvezetők - a túloldalon Teleki András jutott erre a sorsra. Fordulás után már 10-5 állt a táblán, innen kellett kapaszkodni a zöld-fehéreknek. Igyekeztek, nagy hajrával lépdeltek előre (igaz, Jansik Szilárdot is elveszítették végleges kiállítás miatt), de fontos pillanatban, 11-9-nél Bányai Márk kivédte Varga Dénes ötméteresét. A végén Daniil Merkulov már értékesítette az újabb büntetőt (ő és Vigvári Vendel jutott tripláig a Fradiban), de a maradék 19 másodpercben megőrizte minimális előnyét a Szolnok, amely ezen a napon koncentráltabb, jobb volt - végül 11-10-re győzött, és elvette ellenfele veretlenségét. De, ami számra fontosabb, hogy az OSC elleni utolsó fordulós rangadó előtt megőrizte pontelőnyét az újbudaiakkal szemben.
 
A Vasas semmit sem bízott a véletlenre a Debrecen ellen, a világbajnok, hatgólos Bátori Bence vezérletével fokozatosan őrölte fel a Debrecen erejét, végül 15 gólig eljutva szerzett három pontot. A Pécs a nagyszünet után lépett a gázra, 3-1-es negyeddel lépett el a Miskolctól, és sikerült megőriznie az előnyét a végéig. 

E.ON Férfi OB I, alapszakasz
25. forduló
 
UVSE-Hunguest Hotels-Kaposvári VK 15-10 (3-2, 3-3, 5-3, 4-2)
Gólszerzők: Bencz 3, Korényi 3, Korbács 2, Ekler Zs. 2, Belényesi 2, Vámosi, Eppel, Csapó, ill. Berta 3, Dobos 2, Juhász-Szelei, Horváth Á., Varga B., Mijic, Langiewicz
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
BVSC-Zugló-Genesys-OSC Újbuda 9-16 (2-5, 1-3, 3-6, 3-2)
Gólszerzők: Mészáros M. 3, Pásztor 2, Mészáros Cs., Csapó, Gyárfás, Tátrai, ill. Salamon 3, Manhercz 2, Tóth M. 2, Sziládi 2, Vigvári Vince 2, Csacsovszky E., Bundschuh, Hárai, Burián, Dala
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Budapesti Honvéd-Szegedi VE 7-5 (2-0, 1-1, 3-1, 1-3)
Gólszerzők: Ekler B. 3, Kevi 3, Kiss B., ill. Bóbis 2, Boros, Kürti, Lakatos
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Tigra-ZF-Eger-Metalcom-Szentes 11-10 (3-1, 1-2, 4-1, 3-6)
Gólszerzők: Baksa 3, Rádli 2, Sári 2, Lőrincz B., Kovács G., Szalai, Murisic, ill. Pellei K. 3, Kókai 3, Chilkó, Garancsy, Somogyi, Bozó
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Szolnoki Dózsa-FTC-Telekom Waterpolo 11-10 (5-4, 4-1, 1-1, 1-4)
Gólszerzők: Nagy Á. 3, Konarik 2, Angyal 2, Szeghalmi, Schmölcz, Gbadamassi, Zovic, ill. Vigvári Vendel 3, Merkulov 3, Varga D. 2, Német, Jansik Sz.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A-Híd-Vasaplaket-Debreceni VSE-Master Good 15-8 (5-3, 4-1, 2-2, 4-2)
Gólszerzők: Bátori 6, Sedlmayer 3, Mezei 2, Szatmári, Vadovics, Zerinváry, Randelovic, ill. Smitula 2, Macsi M. 2, Takács K., Stafanidesz, Somlai, Rácz
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
PannErgy-Miskolc-PVSK-Mecsek Füszért 7-8 (2-1, 3-4, 1-3, 1-0)
Gólszerzők: Sélley-Rauscher 2, Böröczky 2, Biros B., Vismeg Zs., Tőzsér, ill. Csorba 2, Csacsovszky A., Kolozsi, Keresztúri, Gál, Némethy, Reisz
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

 A bajnokság állása - ezen a felületen
 



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok