Gergely István: Mi már megtettük a magunkét

2013. december 11. 13:31

A magyar válogatott kapusedzője és csapatvezetője, az olimpiai bajnok Gergely István képviselte a vízilabda-válogatottat a Sportcsillagok Gálaestjének felvezető sajtótájékoztatóján. Úgy gondolja, esélyes a válogatott a győzelemre, de ha másé lesz a dicsőség, akkor sem történik tragédia.

A magyar sportújságírók 56. alkalommal díjazzák az év legjobbjait a szokásos év végi gálán, és jó eséllyel pályázik a világbajnok férfiválogatott az Év csapata címre, nemkülönben Benedek Tibor az év szövetségi kapitánya versengésben.

A férfiválogatott 1958 óta 14 (!) alkalommal lett első a szavazáson, egy alkalommal a női nemzeti együttes is győzni tudott.

Hogy most sikerül-e begyűjteni a 15. elismerést, december 19-én este kiderül. A gálát a Syma-csarnokban rendezik, az MTVA 120 perces műsorban közvetíti az eseményt. Az már szerdán nyilvánosságra került, hogy a közönségszavazást Michelisz Norbert nyerte, ezzel „megvédte címét” – a szavazatok 23 százalékát kapta idén.

„Mindig szeretünk közösségi eseményekre járni, ezt is ugyanolyan céltudatosan tesszük, amilyen céltudatosan a mindennapokban edzünk, készülünk. Persze örülünk, hogy 19-én este nem kell videózni vagy edzeni, igyekszünk a gálahangulathoz a magunk eszközeihez mérten hozzájárulni. Ha nyerünk, megköszönjük, hogy ránk szavaztak, ha nem mi nyerünk, akkor pedig megemeljük a kalapunkat mások sportteljesítménye mellett. Mi már megtettük azt, amit kellett, egy rendkívül sikeres évet zártunk” – mondta Gergely István csapatvezető, aki mellett Rédli András, a nagy vetélytárs férfi párbajtőrcsapat egyik tagja ült a tájékoztatón.

„Nehéz lesz őket a dobogó tetejéről letaszítani. Ráadásul nekünk itthon, hazai közönség előtt könnyebb volt a dolgunk a vb-n, mint a pólósoknak Barcelonában” – mondta András a vízilabda-válogatott esélyeire utalván.

Azért Pistit kicsit részletesebben is megkérdeztük a tájékoztató végén, mit gondol a férfiválogatott esélyeiről.

- Azt gondolom, maximálisan megvan az esélyünk arra, hogy nyerjünk, és Tibi, mint szövetségi kapitány is esélyes – mondta Gergely István. - Nagy siker lenne ez a vízilabda számára, ugyanakkor nem az számít, hogy nyerünk-e vagy sem, hanem az, hogy a célunkat teljesítettük-e vagy sem. Nos, sikerült teljesíteni Barcelonában, és ami ezután jön, az már csak hab a tortán.

Hogy sikerült a háromnapos összetartás?
Elég fárasztó volt a játékosoknak. Nagyon nehéz kiszakadni a klubkörnyezetből, egy teljesen más taktikát, edzésritmust és munkát végezni. Sokat gyakoroltunk, voltak tesztek is. Mint mindig, most is jó hangulatban, eredményesen telt. Borzasztóan készülünk a következő megmérettetésre, a horvátok elleni Világliga-meccsre.

A horvátok kikaptak a görögöktől szerdán. Ez jó nekünk?
Ez nagyon jó nekünk. De ettől függetlenül nekünk a következő meccsen győzni kell, akkor érne nagyon sokat a görögök elleni korábbi sikerünk.

A kapusok milyen formában vannak, hogy látod?
Nehéz megmondani, mert egykapuzás közben ezt nehéz felmérni. Egyszerűbb megállapítani a bajnoki fordulókon mutatott teljesítményeik alapján. Összességében tudnám azt mondani, hogy a válogatott játékosoknak, beleértve a kapusokat is, nehézséget okoz, hogy világbajnokként többet várnak tőlük. Másként néznek rájuk, mások a ki nem mondott követelmények irányukban. Nagy Viktortól mindenki azt várja, hogy minden meccset nyerjen meg a csapatának. Ez természetes valahol, de ő is csak ember, mint mindannyian, neki is lehetnek gyengébb periódusai. Nem látok egyébként problémát a játékosok formájában, mert nagyon sok munka, nagyon sok egyéb feladat és kötelezettség mellett kell helytállniuk. A lényeg, hogy a soron következő mérkőzésre összeszedjék magukat, és ott jó teljesítményt nyújtsanak. Legközelebb a horvátok ellen.



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok