E.ON OB I: iksz az OSC-rangadón, UVSE-siker Szentesen

2022. március 05. 21:43

Továbbra is veretlen a magyar bajnokságban a Ferencváros, miután 10-10-es döntetlent játszott a Nyéki Imre Uszodában, a háromgólos hátrányból felálló OSC ellen. Az UVSE némi meglepetésre győzni tudott Szentesen, a Szeged pedig nagyon megszorongatta a Vasast.

Fotó: Dobos Sándor

Szombat délután kezdődött el a férfibajnokság 23. fordulója, több mérkőzés is fontos volt a végső helyezések tekintetében. A Szolnok és az OSC a 2. helyért küzd az alapszakaszban, az FTC megtartaná veretlenségét, a Pécs, az Eger és a Kaposvár a 8. helyért vív nagy csatát például, ennek szellemében figyeltük az eseményeket.

Szolnokon a Miskolc vendégeskedett, a két klub Komjádi Kupa-csapata épp a héten csapott össze egymással, akkor gólgazdag meccsen a szolnokiak örülhettek, ők jutottak a négy közé. Nos, a felnőttek között is ők számítottak esélyesnek, ehhez képest nagyon jól tartotta magát az MVLC. A hazaiak 7-6 után tudtak jobban elszakadni a riválistól (6-3 után jött vissza a Miskolc) annyira, hogy ne legyen veszélyben a három pont, még akkor sem, ha a végén is fel-feljött a vendégcsapat.

12-10-nél például Krasznai Bendegúz góljával, amire Pető Attila tudott gyorsan válaszolni, 3 perccel a vége előtt. A Szolnok végül 15-11-re győzött, a legvégén Cseh Alex lőtt büntetőből a kapuba.

Tévés meccsen fogadta a Pécs az Eger együttesét, várható volt, hogy nagy csata lesz, a pécsiek otthon mindenkire veszélyesek, ráadásul a csapatban többen is örülhettek a hét közepén egy katartikus továbbjutásnak a már említett Komjádi Kupában. A lendület azonban nem annyira látszódott az elején, kevés gól esett az első negyedben - csak a legvégén volt eredményes az Eger. Keményebb védekezésre váltottak aztán a csapatok, ami még több fórt eredményezett, ezeket leginkább már a meccs derekán tudták hatékonyan kihasználni a csapatok.

A Pécsnek kellett az eredmény után futnia, 2-4 után sikerült egyenlíteni, 4-7 után viszont „csak" egy gólra jött fel Török Viktor csapata, az Eger végül 8-6-os előnnyel vonulhatott az utolsó kisszünetre. Lőrincz Ákos góljával másodszor vezetett hárommal az Eger, s bár 9-6-nál befagyott egy kicsit az eredmény, a vendégek tudtak ezen előbb átlendülni, Kovács Gábor gólja 3:54-gyel a vége előtt eldöntötte a három pont sorsát.

A Szolnok a délutáni győzelmével 58 pontos lett, ezzel megelőzte időlegesen az OSC-t, az esti rangadó tétje egyrészt az volt, visszaszerzi-e a második helyet az újbudai csapat, másrészt ezzel elveszi-e a Ferencváros veretlenségét. (Döntetlen esetén a szolnokiak mögött maradt volna a hazai együttes.)

Az OSC-ből Tóth Márton, a vendégektől Molnár Erik hiányzott ezúttal a keretből, a lelátóról viszont kevesen hiányoztak, sokan voltak kíváncsiak a két BL-résztvevő meccsére - telt ház előtt rendezték a forduló rangadóját.

Ami nagyon kemény küzdelmet hozott, roppant kemény védekezést itt is, ott is. Bár Várnai Kristóf emberelőnyös góljával az OSC szerzett vezetést, a meccs nagy részében (pontosabban 2-1 után végig) a Ferencváros vezetett. Vámos Márton és Luca Damonte is jól célzott (az olasz légiós ejtésgólja különösen szép volt), 5-2-nél már hárommal tartott előrébb a listavezető, amely legutóbb nagyon nehezen nyert a Honvéd elleni bajnokin.

Hazai részről Hárai Balázs játszott csúcsformában, no és a felnőttválogatott behívót kapó Csacsovszky Erik, mindketten három gólig jutottak. Előbbi csavargólja, utóbbi egyenlítő találata volt különösen szép, 8-8-nál történt ez utóbbi, még a harmadik negyedben.

Ferencvárosi oldalon Vigvári Vendel jutott egyébként háromig, testvére, Vince az OSC-ben egy idő után inkább a parton „vesztegelt", tekintve, hogy többször is eleredt az orra vére a kőkemény párharcok során.

Egygólos előnnyel ment az utolsó kisszünetre a Ferencváros, Jansik Szilárd góljával viszont már 10-8-ra vezetett a negyedik negyed második percében. Roppant izgalmas és hektikus volt ez a szakasz is, az OSC Burián Gergely góljával jött közelebb, majd Hárai emberelőnyös góljával egyenlíteni is tudott.

Még maradt egy támadásra ideje a vendégeknek, de egy páros kiállítás után már nem sikerült betalálni. 10-10, veretlen maradt az FTC, bár a meccs képe alapján az érintettek úgy nyilatkoztak a találkozó végén: „mintha az OSC nyerte volna meg ezt a mérkőzést". (Csacsovszky Erik és Vogel Soma nyilatkozatát itt lehet megtekinteni.)

Az UVSE a többi közt Bencz Rolf 6 góljával nyerni tudott Szentesen, a hazaiak így roppant nehéz helyzetben vannak, mindössze 8 pontot gyűjtöttek eddig a két meccsel kevesebbet játszó Debrecen 9 pontos a 13. helyen.
 

A Vasas nagyon nehéz meccsre készült Szegeden, és "nem kellett csalódniuk", bizony megizzadtak a nagyon jó formában lévő hazaiak ellen. Vezetett a Szeged a meccs elején, de 3-2 után meglépett Szlobodan Nikics csapata, igaz, nem eléggé ahhoz, hogy nyugodt mederben folyjon a játék. A negyedik negyed elején Bátori Bence góljával viszont már 10-6-ra vezetett a vendég gárda, innen nehéz lett volna már elveszíteni a mérkőzést. A szegediek viszont szépen faragtak a hátrányból, olyannyira, hogy Tóth Gyula góljánál még volt hátra a meccsbőúl közel másfél perc. De már nem rezzent a háló többször, a vendégek izzasztó három ponttal lettek gazdagabbak.

Érdekes meccsre volt kilátás Kaposváron, ahol a Honvéd vendégeskedett, mindkét csapat képes a meglepetésre. Nos, végül Szivós Márton csapata szerezte meg a három pontot úgy, hogy a mérkőzés elején a Kaposvár vezetett. 5-3-ra is már, de Fejős Róbert gólja a harmadik negyed 3. percében már 6-5-ös Honvéd-előnyt eredményezett. Innen már nem engedte ki a kezdeményezést a vendégcsapat, amely értékes győzelmet aratott.

E.ON OB I, 23. forduló:

Szolnoki Dózsa-PannErgy-Miskolci VLC 15-11 (2-2, 5-4, 4-1, 4-4)
Gólszerzők
: Szeghalmi 2, Nagy Á. 2, Kovács Gergő 2, Milakovic 2, Angyal, Schmölcz, Gbadamassi, Jansik D., Konarik, Pető A., Cseh A., illetve Krasznai 2, Seman 2, Böröczky M. 2, Várkonyi Á. 2, Tőzsér, Vismeg Zs., Biros B.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PVSK Mecsek Füszért-Tigra-ZF Eger 8-10 (0-1, 2-3, 4-4, 2-2)
Gólszerzők
: Kolozsi M. 4, Keresztúri, Csorba, Gál, Gaszt, illetve Murisic 4, Kovács Gábor 2, Magyar M., Hajdu B., Sántavy, Lőrincz Á.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Szegedi VE-A-Híd VasasPlaket 9-10 (3-4, 1-2, 2-3, 3-1)
Gólszerzők
: Baj 2, Tóth Gy. 2, Lakatos 2, Kürti, Hajdu A., Bóbis B., illetve Bátori 3, Erdélyi 2, Mezei 2, Bedő, Vadovics V., Randjelovic
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

MetalCom-Szentes - UVSE Hunguest Hotels 10-13 (2-1, 4-5, 2-2, 2-5)
Gólszerzők:
Takács J. 2, Mátyók 2, Bozó 2, Chilkó, Hegedűs B., Somogyi, Kókai T., illetve Bencz 6, Korbács 3, Korényi 2, Ekler Zs., Barics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Genesys OSC Újbuda-FTC Telekom 10-10 (2-3, 2-3, 4-3, 2-1)
Gólszerzők
: Csacsovszky E. 3, Hárai 3, Manhercz K. 2, Várnai, Burián, illetve Vigvári Vendel 3, Vámos 2, Damonte 2, Jansik Sz., Német, Merkulov
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Kaposvári VK-Budapesti Honvéd 8-12 (2-1, 3-4, 1-3, 2-4)
Gólszerzők
: Dobos 2, Petrovski 2, Vindisch, Berta, Varga B., Langiewicz, illetve Kiss B. 2, Hosnyánszky 2, Manhercz Á. 2, Ekler B. 2, Fejős, Sugár, Fekete B., Hessels S.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok