Karakterpróba Montenegróban - Märcz Tamás 15-ös kerete

2022. február 28. 15:30

Férfiválogatottunk március 9-én, szerdán Kotorban játszik világliga-selejtezőt. A szövetségi kapitány hétfőn kijelölte az utazó keretét, amelytől idegenben is koncentrált, összeszedett játékok vár.

Fotók: MVLSZ

A sokadik újratervezés után összeállt férfiválogatottunk tervezett tavaszi/nyári programja, amelyben a jövő héten világliga-meccs vár a csapatra. Románia hivatalos visszalépése után egyezett meg abban a magyar és a montenegrói szövetség, hogy a felek győri összecsapása után Kotorban is megmérkőznek; a két mérkőzés rangsorol majd az európai döntőre. Tekintettel arra, hogy Märcz Tamás együttese január 18-án közönségszórakoztató játékkal 14-9-re győzött, felettébb jók az esélyei, hogy a legkedvezőbb pozícióból folytassa majd a hírek szerint spanyolországi tornán (április 28-30.), mindazonáltal miként a szövetségi kapitányunk fogalmazott, a januárban lejátszott mérkőzés nem szabad, hogy túlzott elbizakodottságot okozzon.
 
„A korábban lejátszott mérkőzés eredménye csalóka, a montenegrói válogatott jó, lendületes ellenfél, amely otthonába különösen veszélyes - tette hozzá Märcz Tamás. - Szeretném majd azt látni, hogy a nálunk vízbe ugró 13 játékos nagy intenzitással, taktikailag jól felépített, összeszedett játékkal rukkol ki. Ellenfelünk otthonában igazi karakterpróba elé nézünk, de a cél a győzelem lesz természetesen."
 

Ami a programot illeti: az alább kihirdettet 15-ös keret március 7-én, hétfőn találkozik, és rögvest buszra száll, amellyel Belgrádba utazik, ahonnan repülővel folytatja útján. A tervek szerint Kotorban még aznap este edzést vezényel a szakmai stáb, majd másnap újabb két tréning vár a társaságra. A szerdai találkozó után csütörtökön utazik majd haza.
 
A kihirdetett névsorból látható, ezúttal több rutinos játékos sem lesz ott a csapatban, ami egyúttal lehetőséget ad több fiatalnak újra a bizonyításra. A győri alakulatból a mostani 15-ös keretben tíz játékos megtalálható, ergo az állandóság is tetten érhető; amennyiben bekerül majd a meccskeretbe, Csacsovszky Erik mutatkozhat be újoncként a válogatottban.
 
„A lehetőségeink az ismert okok miatt szűkösek, kevesebb a mérkőzés a világligában is, így valóban minden együtt töltött napot meg kell becsülni. Fontosnak tartom, hogy minden egyes válogatott edzés, mérkőzés után azt érezzük, a jövőre nézve épült valami. A montenegrói három is egyfajta miniteszt számunkra, bízom benne, több pozitív jel is érkezik majd a játékosoktól, ami a fejlődést mutatja. A fő feladat idén természetesen majd a hazai világbajnokság, illetve a nyár végén a spliti Európa-bajnokság lesz" - említette Märcz Tamás.
 

A Montenegró elleni keret
Kapusok: Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bedő Krisztián (Vasas), Burián Gergely (OSC), Csacsovszky Erik (OSC), Erdélyi Balázs (Vasas), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Vadovics Viktor (Vasas), Vigvári Vendel (FTC)



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok