E.ON OB I: a Vasas legyőzte az OSC-t a nap csúcsrangadóján

2022. február 26. 21:03

A férfibajnokság szombati játéknapján a Ferencváros nyerte meg a BVSC elleni, nagy érdeklődéssel várt kora délutáni bajnokit, míg az esti rangadón a Vasas Bátori Bence gólerős játékának köszönhetően felülmúlta az OSC-t.

Fotó: Dobos Sándor

A Pécsen is győzni tudó Szeged győzelme nyitotta a szombati játéknapot, Kiss Csaba csapata az UVSE otthonában tudott biztosan nyerni, Sánta Dániel és Kardos Alexander háromszor volt eredményes a vendégeknél.

A Szőnyi úti kettős meccs első felvonásán (a férfiak után a nők is rangadót játszottak délután) nagyon magabiztosan és roppant motiváltan kezdett a Ferencváros, és ezzel el is döntötte a mérkőzést a BVSC ellen. A Barceloneta ellen nagyarányú vereséget szenvedő zöld-fehérek Vámos Márton és Vigvári Vendel vezetésével kezdtek be, az ex-BVSC-s Szakonyi Dániel is remekelt a kapuban. A hazaiak becsületére legyen mondva, hogy nem roppantak össze, szépen faragtak is a hátrányból, a végeredmény pedig (11-14) teljesen vállalható volt.

Némi meglepetésre pontot szerzett a Szentes Miskolcon, olyannyira, hogy 25 másodperc választotta el a vendégeket a három ponttól, végül Krasznai Bendegúz egyenlített.
Minden negyedet megnyert a Szolnok a Pécs otthonában, így nem volt kérdéses a győztes személye, ahogyan a Kőér utcában sem, ahol a Debrecent verte biztosan a Budapesti Honvéd.

A nap másik rangadóját a Komjádi-uszodában vívta este a Vasas és az OSC. Presztízsrangadó is volt ez egyben, de egyébként is nagy téttel bírt, elvégre a hazaiak egy esetleges győzelemmel még akár merészebb terveket is szövögethettek az alapszakasz-helyezést illetően.

Fotó: Dobos Sándor

A várakozásoknak megfelelően szorosan alakult a meccs, az első félidőben ugyanakkor jóval többször jutott el a labda a lövés után Braniszlav Mitrovicsig, semmint Lévai Mártonig. Ebben persze szerepe volt az OSC-s blokkoknak is, a Vasas nem használta ki elég hatékonyan az emberelőnyös helyzeteket egyébként.

4-4-gyel fordultak a csapatok, abszolút nyílt volt a mérkőzés. Jobban kezdett aztán a Vasas a harmadik negyedben, Bátori Bence harmadik góljával 6-4-re vezetett, először volt két gól a két csapat között. Ugyanő használt ki aztán egy emberfórt, majd Vigvári Vince lőtt emberelőnyből Mitrovicsba, stabilizálódott a hazai előny.

1:10-zel a vége előtt Burián Gergő hozta közelebb az OSC-t (8-6), majd elvesztette a labdát a Vasas és időt kért a vendégcsapat. Másra ugyanakkor már nem maradt időt, megnyerte a rangadót Szlobodan Nikics együttese, amely Varga Dániel szerint most játszott a legjobban a szezonban.

E.ON OB I, 22. forduló:

UVSE Hunguest Hotels-Szegedi VE 9-14 (1-3, 1-2, 3-3, 4-6)
Gólszerzők:
Bencz 2, Vámosi 2, Ionesco 2, Lehoczky, Ekler Zs., Csapó Á., illetve Sánta 3, Kardos A. 3, Horváth Zs. 2, Boros 2, Baj, Bóbis B., Tóth Gy., Leinweber
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

BVSC-Zugló-FTC Telekom 11-14 (2-6, 1-2, 4-4, 4-2)
Gólszerzők:
Pásztor 2, Gyárfás 2, Batizi 2, Mészáros M. 2, Csapó M., Nagy M., Szabó II B., illetve Vigvári Vendel 4, Damonte 3, Vámos 2, Fekete G. 2, Ubovic 2, Merkulov
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PannErgy-Miskolci VLC-MetalCom-Szentes 7-7 (2-3, 1-1, 3-2, 1-1)
Gólszerzők
: Biros B. 2, Krasznai 2, Várkonyi 2, Seman, illetve Takács J. 2, Hegedűs B. 2, Pellei K. 2, Garancsy
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PVSK Mecsek-Füszért-Szolnoki Dózsa 5-11 (3-4, 1-4, 0-1, 1-2)
Gólszerzők
: Kolozsi M. 2, Pónya, Gaszt, Reisz, illetve Angyal 3, Jansik D. 2, Milakovic 2, Nagy Á., Konarik, Schmölcz, Gbadamassi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Budapesti Honvéd-Debreceni VSE-Master Food 13-6 (2-2, 4-1, 1-1, 6-2)
Gólszerzők
: Decker Á. 3, Hessels S. 3, Hosnyánszky 2, Ekler B. 2, Kiss B., Simon H., Fekete, illetve Macsi P. 2, Fülöp 2, Takács K., Vismeg B.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A-Híd VasasPlaket-Genesys-OSC Újbuda 8-6 (3-3, 1-1, 3-0, 1-2)
Gólszerzők
: Bátori 4, Mezei 2, Vadovics V., Sedlmayer, illetve Burián 3, Hárai 2, Csacsovszky E.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok