BENU Női Magyar Kupa, Sopron: UVSE-DFVE és Eger-Szentes a fináléért

2021. december 17. 19:49

A Lővér Uszodában két kiegyenlített elődöntő várható szombaton. Az elsőben az előző két sorozat döntőse találkozik, míg a másodikban a hevesiek és a csongrádiak harcolnak a döntőbe jutásért. A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti!

Az előző szezonban a kuadöntőben volt nagy csata az UVSE és a Dunaújváros között - Fotó: MVLSZ

Fortuna nem akármilyen elődöntőt hozott össze: az Euroligában legjobb nyolc közé jutott két magyar csapat egymás ellen csatázik a fináléba jutásért! Tovább emeli a rangot, hogy az UVSE és a Dunaújváros az előző két kupadöntőben egymással nézett farkasszemet - nos, egyiküknek ezúttal meg kell elégednie a bronzéremmel.
 



Hogy melyik csapat lesz? Tulajdonképpen megjósolhatatlan - ezt erősítette meg Bíró Attila szövetségi kapitány is, aki mindkét alakulatból több játékosra számított a múltban és számít a jövőbe is. Hogy neveket is említsünk: az egyik oldalon Keszthelyi-Nagy Rita, Szücs Gabriella, Rybanska Natasa vagy éppen a 2021-es Év játékosa, Magyar Alda, míg a másikon Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya található, hogy hét tokiói olimpiai bronzérmest emeljük ki. De mellettük is több válogatott kerettag található, avagy valóban nem kis presztízsharcról lesz szó, ráadásul Benczur Márton és Mihók Attila csapata felettébb jól ismeri egymást. Egy szó, mint száz, végletekig izgalmas küzdelemre van kilátás.
 
Persze ne feledjük a másik párosítást sem! Már csak azért sem, mert egyrészt az Eger vagy a Szentes minimum Magyar Kupa-ezüstérmes lesz a hétvégén (arról nem beszélve, hogy amelyikük bekerül a döntőbe, biztosan mindent megtesz majd a papírforma borításáért!), másrészt kettejük csatája hasonlóan kiegyenlített küzdelmet ígér. Nem vitás, a két vezetőedző, Sike József és Matajsz Márk egyaránt a győztes taktikán törte az elmúlt hetekben, napokban az eszét - a felek az idényben még nem találkoztak, ergo a közelmúltból nincsenek egymás elleni tapasztalataik.
 
„Nagyon várjuk már a négyes döntőt, mindenki maximális koncentrációval utazik Sopronba. Egy erősebb csapat ellen, két felvonásban harcoltuk ki a továbbjutást, ami nagy fegyvertény. Most fordult a kocka, esélyesek leszünk az elődöntőben, ami egyrészről remek lehetőség, másrészről pedig nagyot lehet innen esni. Egyértelmű, hogy döntőbe szeretnénk jutni, ezért fogunk az utolsó pillanatig küzdeni. A vasárnapról még nem szeretnék beszélni, azonban egy dolog biztos: bárki jut a döntőbe, ott bármi megtörténhet" - fogalmazott Sike József az egriek honlapján.
 
„Fontos lesz a koncentráció, hogy a védekezésünk a helyén legyen. Minél kevesebb gólt kell kapnunk. Ha nyolc körül tudnánk tartani őket, akkor valódi esélyünk nyílhatna a döntőbe jutásra, tíz fölött viszont már nehéz lenne őket túllőni. Érezzük már a fáradtságot a bajnoki ősz után, de így karácsony előtt még mindenki mozgósítja az erőtartalékait, hogy egy fantasztikus eredménnyel búcsúzzunk az évtől a Magyar Kupában. Fiatal csapatunk van, remélem, nem remegnek meg a kezek. A lényeg, hogy a helyén legyen az eszünk, a szívünk pedig vigyen előre bennünket. Biztos vagyok benne, hogy mindkét csapat a védekezésére fekteti majd a hangsúlyt. Nagyon szeretnék győztesen kiszállni a medencéből. Kevésgólos, brusztos meccs is kisülhet ebből az elődöntőből, amiből jó helyzetkihasználással jobban kijöhetünk" - idézte a szentesiek honlapja a csapat kiemelkedő játékosát, Kövér-Kis Rékát.

Ami a távolabbi múltat illeti: a női Magyar Kupát az 1999-2000-es idényben írták ki először, az eddigi 21 közül a Dunaújváros 8 alkalommal győzött. Mostani riválisaik közül az UVSE 5, a Szentes 2, az Eger 1 kupagyőzelmet aratott. 
 
A kérdés adott: Sopronban vajon ki növeli kupagyőzelmeinek a számát? 
 
A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti!

 
BENU Magyar Kupa - Négyes Döntők, Sopron
Nők
2021. december 18., szombat
Elődöntő
UVSE-Hunguest Hotels-Dunaújvárosi FVE, 17:00
Tigra-ZF-Eger-Valdor Szentes, 19:00
2021. december 19., vasárnap
Döntő
19:45 



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok