Bajnokok Ligája: voltaképp a lét a tét Egerben

2013. december 04. 08:58

Bár tíz mérkőzésen dől el a továbbjutás a Bajnokok Ligájában, aligha kétséges: a halálcsoportban két hazai vereséggel kezdeni garantált elhullást jelent. A ZF-Eger a Barceloneta ellen javíthat szerda este.

Fotó: Kovács Anikó

A magyar bajnokhoz a spanyol ligaelső érkezik: a Barceloneta ugyebár az a csapat, amelyik számára elvben tétnélküli a csoportkör, hiszen rendezőként garantált helye van a hatos döntőben. A katalánok mégis hajtanak, szeretnék ugyanis bebizonyítani, hogy nem csupán adminisztratíve, de alanyi jogon is ki tudják vívni a továbbjutást. Ennek alátámasztására a nyitókörben mindjárt meg is verték a Varga-tesókkal felálló, a Szolnokot búcsúztató Primorje Rijekát.

Az egriek ugyanazon a napon bántó vereséget szenvedtek a Pro Reccótól – amúgy mindkét meccs 8-7-es végeredménnyel zárult –, de kár felköhögni az akkor történteket, fogható meccs volt, mégis kicsúszott a kezük közül. Ha azonban még vannak terveik a BL-ben, akkor a Barceloneta elleni találkozót hozniuk kell. Miután a bajnokságban időről időre parádéznak, szegedi győzelmüket pedig minden képzeletet felülmúló pólóval vívták ki, egyértelmű, hogy a spanyolok elleni sikert behúzhatják. (A meccset két, az európai porondon újnak mondható bíró, a horvát Copic és a görög Birakisz vezeti.)

Ugyanakkor tudni kell, hogy a Barceloneta is bitang erős gárda – a Rijeka legyőzését nem osztogatják ingyen –, hiszen itt játszik a fél spanyol válogatott (Espanol, Minguell, Dani Lopez, Munarriz), plusz Szirányi Balázs, van két dél-szláv légiósuk (Petkovic és Ubovics), valamint horgásztak maguknak egy argentin balkezest, Echeniquét, aki nyilván hamarosan a hispán válogatottban fog kikötni, ugyanis pazar képességű pólósnak mondják. Legalábbis Varga Dani igen elismerősen nyilatkozott róla legutóbb, amikor az argentin két pazar góllal kivégezte őket...

Úgyhogy ismét csak egy idegbajos másfél órára számíthatunk – remélhetőleg, ezúttal vidámabb végkimenetellel, mint legutóbb Madaras Norbiék ellen. A Recco amúgy könnyen hozható meccsen találkozik otthon az Olympiakosszal – igaz, a görögök nagy taktikusok, és kihasználhatják a Recco centergondjait. Az A-csoport legnagyobb csatájának a rijekai ígérkezik: Varga Dumiék ugyanis a másik horvátot, a Jug Dubrovnikot fogadják. Szép kis kavalkád várható a bajnoki döntő európai visszavágóján.

A második kanyar egyébként belharcokkal telik: a B-csoportban ugyanis a két szerb csatázik. Finom ütközet lesz ez is: Radnicski kontra Partizan – a kragujeváci, megfejthetetlen eredetű pénzből sebtiben összevásárolt csapat jó részét volt partizanosok alkotják (a két Filipovics, Gak, Radics), azaz a hőfok garantált, a meccsre jelölt játékvezetőnk, Székely Balázs garantáltan nem fog unatkozni... Ebben a hatosban még Galatasaray–Spandau és Oradea–Brescia párharcot rendeznek, erős vendégesélyekkel.

A program
A-csoport
18.45: Primorje Rijeka (horvát)–Jug Dubrovnik (horvát)
19.00: ZF-Eger–Atletic Barceloneta (spanyol) – TV: Sport2
21.00: Pro Recco (olasz)–Olympiakosz Pireusz (görög)

B-csoport
20.00: Radnicski Kon Tiki Kragujevác (szerb)–Partizan Beograd (szerb)
20.00: CSM Digi Oradea (román)–AN Brescia (olasz)
20.30: Galatasaray Istanbul (török)–Spandau 04 Berlin (német)



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok