SEAT Kupa: hasznos, brusztos meccs és remi az első felvonáson

2021. július 05. 20:34

A Bíró Attila által irányított női válogatottunk 9-9-es döntetlent játszott Kanada ellen. A második felvonás kedden 14 órától következik a Hajós uszodában, az M4 Sport ezúttal is élőben közvetít, de a lányok várják a szurkolókat a helyszínre is.

Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

SEAT Kupa páros derbi - első felvonás.
 
Első, de nem a két válogatott első találkozása mostanság. Két és fél hete a Világliga Szuperdöntőjében egyszer Kanada, egyszer válogatottunk győzött (a fontosabb parti, az elődöntő lett a miénk), de ami még közelebbi élmény a feleknek: csütörtök óta kétkapus tréningeken gyűrték egymást. Némi kulisszatitok: volt keménység rendesen, senki sem maradt a másik adósa...
 
A hivatalos meccsen (amelyet Vári Attila MVLSZ-elnök mellett a helyszínen tekintett meg Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke, valamint Märcz Tamás, férfiválogatottunk szövetségi kapitánya is) aztán persze a hivatalos síp szólt, így a játéknak kellett kidomborodnia, ebben pedig, ha nem is sokkal, de jobbak voltak játékosaink. Mert ugyan Szilágyi Dorottya előnygóljára két kanadai válasz érkezett, de Keszthelyi-Nagy Rita duplán „szólt", és Leimeter Dóra balosa is villant egyet, így az első etap után 4-3-ra vezetett csapatunk a sorcserét alkalmazó vendégek ellen.
 
A második negyedben kevésbé bírtak egymással, a nagy dresszhúzogatásban jöttek ugyan a fórok, de itt is, ott is kimaradtak. Garda Krisztina belőtt egyet, de átellenben McKelvey is így tett, ezen kívül egy jól bejátszott labda, egy büntető után Christmas egyenlített.
 

Nagyszünet után sem változott a játék képe, ment a bruszt a vízben, amely során Illés Anna és Szücs Gabriella is rengeget dolgozott hátul. A hangosan irányító Magyari Alda nagyokat védett, Vályi Vanda fórgólt jegyzett, majd Gurisatti Gréta lábtempója és cselezőképessége révén szerzett büntetőt, amelyet Leimeter értékesített. Válaszul odaát egy k9pattanó után jött a büntető, 7-6-ra vezettünk a záró etap előtt.
 
Ebben sok fel-le úszás után Garda távolija növelte ismét kettőre az előnyt, ám gyorsan jött a kanadai válasz McKelve révén. A 9-7-es meccslabdát kihagytuk (Keszthelyi lövése a felső lécen csattant), Wright az ellenakció során egyenlített - így fordultunk az utolsó percre. 37 másodpercfel a vége előtt Garda pattintott lövése meglepte a kanadai kapust. A rivális időt kért, bejött: 11 másodperc alatt Christmas egyenlített. Így maradt még 26 másodperc, így Bíró Attila is időt kért. Az akció nem jött össze, a kapuja elé teljesen behúzódó kanadai falon nem találtunk rést, így maradt a 9-9. Hasznos, roppant hasznos meccs volt - és kedden 14 órától következik egy újabb.
 
SEAT Kupa női felkészülési páros mérkőzés, Budapest, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda

1. mérkőzés
Kanada-Magyarország 9-9 (3-4, 2-1, 1-2, 3-2)
Gólszerzők: Christmas 4, McKelvey 3, Lemay-Lavoie 1, Wright 1, ill. Garda 3, Keszthelyi-Nagy 2, Leimeter 2, Szilágyi 1, Vályi 1
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
 A magyar női válogatott olimpiai kerete

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi-Nagy Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot.)



Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok