E.ON Férfi OB I: nagy csata után az FTC a bronzérmes

2021. május 23. 18:09

Varga Zsolt együttese a harmadik helyért zajló párharc második mérkőzését 14-11-re nyerte meg a BVSC otthonában, így kettős győzelemmel, 24-20-as összesítéssel megszerezte a bronzérmet.

A csütörtöki 10-9-es FTC-győzelemmel záruló első felvonást követően abszolút nyitott volt a bronzcsata kimenetele. Zuglói oldalon abban bíztak, hogy a Fradi majd a Bajnokok Ligája belgrádi Nyolcas Döntőjében talál majd igazán magára, így lehet esélyük a meglepetésre.
 
Nos, az eltiltása után a kispadra visszatérő Kemény Kristóf (aki mellett ott volt ezúttal is az első partin meccselő Dabrowski Norbert) kimondottan elégedetten magyarázott az első szünetben. Elégedetten, mert csapata 4-2-ra vezetett: Nikola Jaksics góljára Nagy Márton, Irmes Pál egyszer, Csapó Miklós kétszer válaszolt, így 4-1 is állt a táblán. Ioannis Fountoulis tudott szépíteni, de Varga Zsolt így sem lehetett nyugodt. Szakonyi Dániel jól védett, a Fradi-retesz nem zárt jól, de sok volt még hátra. Mindenesetre jelzésértékű volt, hogy a pihenő alatt Gárdonyi András kapus intenzíven melegített Vogel Somával, aki aztán a második negyed elején nagy védéssel igyekezett felhozni magát és csapatát.
 
Ha azt vesszük, hogy Fountoulis, majd a nagyot melózó Varga Dénes is belőtte a soros fórt, és 4-4-re egyenlített az FTC, joggal mondhatjuk, feléledt a zöld-fehér alakulat. S ugyan Csapó harmadszor is villant, Varga és Fountoulis egyaránt újabb gólt jegyzett, egyúttal a Fradi 4-1-es szakasszal, védekezését összerántva vitathatatlanul jelezte a meccsen feltámadását.
 
Fordulás után Nagy Márton egyenlített, majd Czigány Károly révén újra a zuglóiaknál volt az előny. De jött egy 3-0-s Fradi-széria (Zalánki Gergő is hozzászólt a meccshez, majd Jaksics duplája következett), és 9-7-re, összesítésben három góllal állt jobban Varga Zsolt alakulata. A feszült negyedet Gyárfás Tamás és Vámos gólváltása zárta, így az utolsó negyed előtt tartotta előnyét az FTC.
 

Ezt sikerült is megtartania. Sedlmayer Tamás bombagólja nyitotta ugyanis az utolsó játékrészt, majd Gyárfás szépített, de Varga Dénes büntetőből újra eredményes volt. A BVSC-nek volt még egy feltámadása, amikor Pásztor Mátyás és Kovács Péter révén felzárkózott egy gólra, de fontos pillanatban nem volt meg a kellő higgadtság, amit az Fradi kíméletlenül kihasznált Nicolas Constantin-Bicari révén: egy nagy helyzet után így lett 12-12 helyett 11-13. Majd miután Varga távoli pattintása is beakadt, nem volt több kérdés, csupán a végeredmény. Nos, miután több gól nem született, 14-11-re nyert az FTC a remekül küzdő BVSC ellen (amelynek teljesítményét joggal jutalmazott vastapssal a meccs után a hazai tábor), így kettős győzelemmel, 24-20-as összesítéssel megszerezte a bajnokság harmadik helyét.  Az érmeket Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke adta át. 

Kemény Kristóf: – Gratulálok a Ferencvárosnak, a mai mérkőzésen megmutatták, hogy az elmúlt években miért taroltak akár itthon, akár a nemzetközi porondon. Csapatom egész évben ember feletti teljesítményt nyújtott, a legjobb négy között sem vallottunk szégyent, büszke vagyok a srácokra, mert ma is nagyon jól játszottak, és sokáig nyitottan tudták tartani a párharcot.

Varga Zsolt: – A BVSC a mai mérkőzésen is nagyon jól játszott, gratulálok nekik. Mi egész évben elképesztő mennyiségű problémával néztünk szembe. Az évnek ebben a periódusában nem csoda, ha nem játszunk jól. Örülök, hogy megszereztük a harmadik helyet.
 
E.ON Férfi OB I
A 3. helyért, 2. mérkőzés
BVSC-Zugló-FTC-Teleokom Waterpolo 11-14 (4-2, 1-4, 3-4, 3-4)
Gólszerzők: Csapó 3, Gyárfás 2, Nagy M. 2, Czigány 1, Irmes 1, Kovács P. 1, Pásztor 1, ill. Varga D. 4, Fountoulis 3, Jaksics 3, Sedlmayer 1, Zalánki 1, Vámos 1, Constantin-Bicari 1
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
A két mérkőzés összesítése alapján a 3. helyen végzett: FTC, 24-20-as összesítéssel





E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok