E.ON OB I: 2017 után újra csúcson a Szolnok!

2021. május 22. 17:28

A bajnoki finálé második összecsapásán Zsivko Gocics együttese 14-13-ra nyert az OSC ellen, így az Euro Kupa-diadal után a bajnokságban is begyűjtötte a trófeát.

Fotók: MVLSZ

Négy év után újra megkoronázzák a Szolnokot vagy életben tartja aranyreményeit az OSC?
 
A szerdai 18-10 után sokan esélyesebbnek tartották a Nyéki-uszodában is Zsivko Gocics együttesét, ám azt gyorsan hozzátették még ők is, hogy az OSC a szezonban többször bizonyította be, hogy még véletlen sem szabad leírni. Nem volt olyan régen az Euro Kupa döntője sem, amikor Varga Dániel együttese a visszavágón ledolgozta háromgólos hátrányát, és csak ötméteresekkel kapott ki.
 
A vendégek igyekeztek már az első negyedben ellépni, rendre előbbre is jártak, hiszen 1-0-ra, 3-1-re, 4-2-re és 5-3-ra is vezettek, ám az OSC szívósan küzdött, és minden alkalommal volt válasza. Nagy Ádám lőtte az elsőt, erre Erdélyi Balázs válaszolt, majd Kovács Gergő és Schmölcz Normann talált be. Manhercz Krisztián büntetőt hozott csapatának, Burián Gergő belőtte, de Filip Filpovics átellenben „Biros Péter"-módra csavart ejtéssel verte át Lévai Mártont. Erdélyi újfent kíméletlen volt, miképpen egy lepattanónál az első meccs hőse, Angyal Dániel. A negyed vége egyértelműen a hazaiaké volt: Salamon Ferenc kétszer lőtt tökéletesen emberfórban.
 

A második negyedet úgy kezdte az OSC, ahogy az előzőt abbahagyta: Manhercz villant, Lévai védett hátrányban, majd Hárai Balázs akciózott remekül. Gocics mester időt is kért, érezhetően megtorpant a csapata. Élesebb volt az OSC: Lévai odaért Konarik Ákos elhajlásos pattintására, amire Szolnokon nem, majd Manhercz volt fórban kíméletlen, 8-5 állt a táblán. Nagy Viktor védésének hála nem nőtt a Szolnok hátránya, majd Angyal fórból közelebb is hozta a vendégeket.
 
Fordulás után alaposan rákapcsolt a Szolnok, amelyben Nagy Viktor is percről percre került felpörgött állapotba. S ha ő felpörög ugye... Jansik Dávid és Várnai Kristóf gólváltása után Filipovics duplája hozta az egyenlítést. Hárai időkéréses fórt lőtt be, de Nagy Ádám sem hibázott, majd egy kettő-egyes lefordulást váltott Radomir Drasovics gólra Dusko Pijeltovics önzetlen passza után. Így 5-2-es negyeddel 11-10-re fordított a vendégalakulat.

A záró etapban kettős fórban Manhercz egyenlített, de Drasovics a túloldalon válaszolt. Hárai és Konarik volt aztán eredményes, tartotta egygólos előnyét a vendégcsapat. Ahogy kell, hatalmas volt a küzdelem, sportszerűen gyűrték egymást a felek. Salamon 13-13-ra egyenlített, majd itt is, ott is volt lehetőség a vezetés megszerzésére. A végén az döntött, hogy az időkéréses fórt az OSC kihagyta, a Szolnok pedig a rájátszásban is pazarul teljesítő Angyal révén belőtte, majd a végén is kivédekezett egy hátrányt, így 2017 után újra bajnok lett a társaság.
 
A teljes csapat, Gocics és a szakmai stáb a vízben ünnepelt, joggal szólt a „Bajnokcsapat, bajnokcsapat!" rigmus. Majd következett a ceremónia: az érmeket, majd a bajnoki serleget Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke adta át.
 
E.ON Férfi OB I
Döntő
2. mérkőzés
2021. május 22., szombat
OSC-Újbuda-Szolnoki Dózsa 13-14 (5-5, 3-1, 2-5, 3-3)
Gólszerzők: Hárai 3, Manhercz 3, Salamon 3, Erdélyi 2, Várnai 1, Burián 1, ill. Angyal 3, Fiipovics 3, Nagy Á., 2, Drasovics 2, Jansik D. 1, Kovács G. 1, Konarik 1, Schmölcz 1
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Szolnok javára
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További program
A 3. helyért - két mérkőzés összesítése alapján
2. mérkőzés
2021. május 23., vasárnap
BVSC-Zugló-FTC-Telekom Waterpolo, Laky-uszoda 17:00




Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok