E.ON OB I: az aranyérem és a bronzérem a tét!

2021. május 19. 08:00

Szerdán elkezdődik az egyik fél két győzelméig tartó Szolnok-OSC bajnoki döntő, az M4 Sport Szolnokról 20:45-től élőben közvetít. A kétfelvonásos FTC-BVSC bronzcsatát csütörtökön és vasárnap rendezik.

Fotók: Madar Dávid/OSC Waterpolo

A Szolnok alapszakaszgyőzteskét, a BVSC elleni elődöntőt 4-1-ről indítva az első meccsen magabiztosan harcolta ki a fináléba jutást, miközben az OSC 6-0-s pontelőnyt követően harmadik nekifutásra tette ugyanezt - igaz, Varga Dániel csaptának a címvédő, Bajnokok Ligája-címvédő, ebben a szezonban is BL Final Fourba jutó FTC ellen kellett ugyanezt megtennie. Megtette, ami nyilvánvalóan óva inti az alapszakasz legjobbját. Miként a felek Euro Kupa-döntője is, merthogy a közelmúltban itt is összeakadtak a felek, s hiába nyert otthon 14-11-re Zsivko Gocics együttese, a Nyéki-uszodában az újbudaiak 11-8-cal vágtak vissza, s végül „csak" ötméteresekkel nyert a szolnoki armada.
 



Az EK-győztes a bajnokságban odahaza 10-7-re nyert az OSC ellen még októberben, de a márciusi 24. fordulóban a korábbinál már csak az egészségügyi okok miatt is jóval stabilabb teljesítményt nyújtó fővárosiak 15-15-tel pontot szereztek. Most pedig értelemszerűen győzelemre törnek.
 

Persze, ahol Filip Filipvics a vezér, ahol Dusko Pijetlovics a center, ahol Nagy Viktor a kapus, ahol Angyal Dániel bekkel, s ahol számtalan fiatal feltörekvő vagy már éppen bizonyító játékos (emeljük ki Nagy Ádámot és Konarik Ákost) szerepel, ott igencsak fel kell kötnie azt a bizonyost az ellenfélnek. De az OSC pólósai pont az esélyesebbnek tartott, klasszisokkal teletűzdelt FTC ellen bizonyították a napokban, hogy igencsak összeállt a csapatjátékuk, igencsak markáns a teljesítmény, Manhercz Krisztián és társai bárki ellen eséllyel veszik fel a harcot. Lévai Márton nem véletlen volt tagja az elmúlt időszakban a válogatott keretnek, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs vagy éppen a sokad virágzását élő Tóth Márton bármire képes lehet, miként a fiatalok, közülük kiemelve Burián Gergő és Csacsovszky Erik nevét. A névsorolvasás persze sem itt, sem ott nem teljes, ergo mindkét oldalon olyan a keret, hogy bárki „robbanthat", ergo az egyik fél második győzelméig tartó párharcban csak az tűnik biztosnak, hogy nem leszünk izgalmak nélkül. Hiába, no, ez már a finálé!
 



Az FTC-BVSC bronzmérkőzést csütörtökön és vasárnapig rendezik, és a két meccs összesített jobbika nyeri a párharcot. A címvédő az OSC elleni vereség után értelemszerűen nem feltétlen a legjobb hangulatban várja a csatát, mindazonáltal Varga Zsolt együttese egyrészt a Bajnokok Ligája Nyolcas Döntőjére is készül, másrészt alapból van annyira profi, hogy erre a két partira is maximálisan odategye magát.
 
Erre szüksége is lehet a zöld-fehéreknek, hiszen garantálhatóan egy extramotivált, Kemény Kristóf irányításával hétről hétre egyre jobb teljesítményt nyújtó BVSC-vel találják szembe magukat.
 
TIPPJÁTÉKUNK a Facebook oldalunkon! 



E.ON Férfi OB I
Döntő - két nyert mérkőzésig (valamennyit az M4 Sport közvetíti)
A program
1. mérkőzés
2021. május 19., szerda
Szolnoki Dózsa-OSC-Újbuda, Szolnok, 20:45
 
2. mérkőzés
2021. május 22., szombat

OSC-Újbuda-Szolnoki Dózsa, Nyéki-uszoda, 16:30

3. mérkőzés - ha szükséges
2021. május 25., kedd
Szolnoki Dózsa-OSC-Újbuda, Szolnok, 19:00
 
A 3. helyért - két mérkőzés összesítése alapján
A program
1. mérkőzés
2021. május 20., csütörtök
FTC-Telekom Waterpolo-BVSC-Zugló, Komjádi-uszoda, 20:00
 
2. mérkőzés
2021. május 23., vasárnap
BVSC-Zugló-FTC-Telekom Waterpolo, Laky-uszoda 17:00



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok