Az Eb két nagykövete is aranyakban bízik

2013. november 23. 09:56

Drávucz Rita és Kásás Tamás a budapesti Európa-bajnokság két nagykövete. Örömmel vállalták a feladatot, és nagyon bíznak a sikeres szereplésben is.

Fotó: Szaka József

Ahogy már írtunk róla, elindult a jegyértékesítés a jövő nyári Európa-bajnokságra, csütörtökön jelentette ezt be a Magyar Vízilabda Szövetség. Drávucz Rita és Kásás Tamás segített a jegyértékesítést kezdetét megerősítő link élesítésében, de az elkövetkezendő hónapokban is az „ügy mellett” állnak majd.
 
„Örömmel jöttem az első sajtótájékoztatóra, főleg, hogy találkozhattam régi jó ismerőseimmel” – mondta Kása a csütörtöki sajtódélelőttön. - Örülök, hogy valamennyire részese lehetek a budapesti Eb-nek. Annak ellenére, hogy 2001-ben nem nyertünk, nekem akkor is szép emlék marad az a torna. Azonnal igent mondtam, mikor Dénes felkért a feladatra, örömmel népszerűsítem az Európa-bajnokságot.”

Jelen van azért a vízilabda a mindennapjaidban?
Nem igazán, kicsit eltávolodtam tőle. Annyi ideig csináltam, hogy most annyira nem hoz lázba. Persze, a válogatott eredményeit követem, és Barcelonában nagyon kellemes élmény volt megnéznem Tibiéket, a végén megható élmény is volt egyben. Természetesen a szívem odahúz, de próbálok más impulzusokat is szerezni.

Jól tudod, milyen dolog idehaza Eb-n szerepelni. Nos, milyen?
Azt gondolom, ez a csapat Tibi és a stábja jóvoltából mindenre fel lesz készítve. Annyira profi munkát végeznek minden szinten, hogy lelkileg is fel rendben lesznek a srácok. Persze akkor élesben kell bizonyítani, és egy fiatal játékos lehet, hogy meghökken majd, amikor 5-8 ezer ember érte szorít. De ezen át fognak esni, fel fogja tüzelni őket a miliő. Azután, amit a vb-n láttunk, nem hiszem, hogy van olyan ember, aki nem tartja esélyesnek a mieinket az aranyéremre.

„Furcsa ez a helyzet, hiszen 2001-ben részt vettem az Eb-n, ennek jövőre lesz tizenhárom éve” – emlékezett a ma már főállású anyuka, Drávucz Rita. - Most kívülállóként figyelem az eseményeket, de nagyon nagy várakozás van bennem a két csapat iránt. Örömmel konstatáltam, hogy ismét Budapesten lesz az Eb. Kicsit persze sajnálom, hogy most nem lehetek a vízben, de hát a babázás most sokkal fontosabb.

Mit szóltál Kemény Dénes felkéréséhez, hogy te legyél az Eb egyik arca?
Meglepődtem, de büszkeséggel tölt el, hogy eszébe jutottam. Jelenleg babázással, etetéssel, pihenéssel, játékkal, sétával telnek a napjaim, de a vízilabda-Eb népszerűsítésére jut majd időm.

Mi a legnehezebb a babázásban?
A nem alvás. Meg az, hogy van tejcsi vagy nincs tejcsi.

Kellemes terhek.
Igen, senkinek sem kívánok jobbat.

Követed azért a vízilabdát?
Igen, bár van olyan nap, hogy be sem kapcsolom a tévét. Heti szinten az olasz és a magyar bajnoki eredményeket megnézem.
 
Mit gondolsz a mai magyar válogatottról?
A női mezőnyt elnézve bármelyik világversenyen ott lehettünk volna a dobogón, valamelyiken ott is voltunk. És most is nagyon jó esélyünk van az éremre, az aranyra is. Fiatal csapatunk van, de már nagyon régóta együtt játszanak a lányok, és még sok-sok évük van együtt. 2001-ben nagyon jól éreztem magam az Eb-n, bár az egy „lepörgetett” torna volt, mert minden nap kellett játszani. Rengeteg voltak, bárhová ment az ember, mindenhol csak támogattak minket. Most is így lesz, alig várom.



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

BENU Magyar Kupa, sajtótájékoztató (2022. december 7., Fotó: Kovács Anikó)
A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok