Nagy rangadókkal folytatódik a bajnokság

2013. november 22. 10:55

Egy Honvéd-Fradi és egy Szeged-Eger mérkőzés foglalja keretbe a férfibajnokság 10. fordulóját.

A Theodora Magyar Kupa négyes döntője után ismét bajnoki forduló a menü a hétvégén. Rögvest tévés meccsel, ráadásul egy fővárosi rangadóval kezdődik a 10. forduló. A sokáig veretlenségét őrző, de aztán a Szolnok és az Eger ellen vereséget szenvedő RacioNet Honvéd a Széchenyi Bank-FTC-t látja vendégül a Kőér utcában.

Nagyon készül a Fradi (is), Varga Zsolt vezetőedző a klub médiacsapatának adott interjújában ezt mondta: „Jó mérkőzést várok, kiegyensúlyozott, jó csatát. Minden egyes mérkőzésen azt várom, hogy a játékosaim szívvel, lélekkel játszanak, lehessen látni, mit akarunk csinálni, legyen mire építeni. Hogy ez mire elég éppen az adott mérkőzésen, az egy másik kérdés.”

A kupadöntőben a Szegedtől 11 gólos vereséget szenvedő Kaposvár vélhetően legyőzi majd a Hegyvidék-Ybl csapatát szombaton, és a kupaezüst után a KSI ellen aratott győzelemmel vigasztalódhat a Szolnok, már ha ez enyhítheti a múlt heti hazai kudarcot – mindkét vendégcsapat a tisztes helytállásban bízhat.

Az egyre inkább belelendülő Debrecen a Pécset fogadja, Varga Tamás helyzetét az nehezíti, hogy Branislav Mitrovic vállműtéte után a fiatal Péterfy Mihály őrzi majd a kaput, kérdés, mennyire dobja majd fel a fiatal játékost a kényszerből jött nagy lehetőség. A DVSE válogatott szintű kapust igazolna Mitrovic helyére, de még nem ütötték nyélbe az üzletet.

Az egyre szebben játszó Vasas esélyesebb a Szentesnél, a BVSC mellett pedig a hazai pálya szól az OSC ellenében, azért nem árt vigyáznia Märcz Tamás csapatának.

Varga Zsolt 400. meccsét játszhatja (Fotó: MTI)

Vasárnap aztán két olyan csapat találkozik Szegeden, amelyik közül az egyik a fellegekben járt az elmúlt napokban, a másik pedig joggal bosszankodhatott a hét közepén. A friss, sorozatban harmadik alkalommal kupagyőztes Szeged és a Pro Recco ellen nyerhető BL-meccset elvesztő bajnok Eger. Természetesen a Digi Sport sem akart lemaradni a nagy rangadóról. Az egy meccsel már többet játszó Eger még veretlen, a Szeged a Szolnok elleni hazai rangadót vesztette el, valamint korábban – még az első fordulóban – pontot vesztett Pécsett.

Több játékosnak is különös lehet a 10. forduló, ugyanis kerek számhoz érnek majd, már ami az ob I.-es meccsek számát illeti. Ha vízbe száll Szegeden az egri Varga Zsolt, az a mérkőzés lesz 400. első osztályú találkozója. A KSI-s dr. Hangody László 300. mérkőzését játszhatja Szolnokon, a pécsi Czigány Károly 250., az egri Kovács Gábor 200. alkalommal csobban az ob I.-ben.

Férfi ob I.-es bajnokság, 10. forduló:

November 22., péntek, 19 óra 30 perc: RacioNet-Honvéd - Széchenyi Bank-FTC - Digi Sport 1 (ÉLŐ)
November 23., szombat, 16 óra: Kaposvári VK - Hegyvidék-Ybl
November 23., szombat, 16 óra: Szolnoki Dózsa-Közgép - KSI SE
November 23., szombat, 17 óra: BVSC-Zugló - OSC-Újbuda
November 23., szombat, 18 óra: TEVA-Vasas - Valdor-Szentes
November 23., szombat, 18 óra: Debreceni VSE - PVSK-Füszért
November 24., vasárnap, 16 óra 10 perc: A-Híd Szeged - ZF-Eger - Digi Sport 2 (ÉLŐ)



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok