Dr. Beck György: Nagy lehetőség az Eb

2013. november 21. 18:00

A Magyar Vízilabda Szövetség társelnöke szerint azért is örömteli az Eb-rendezés, mert így a sportág szem előtt marad.

Fotó: Szaka József

Csütörtökön ünnepélyes keretek között nyílt ki a kapu: délutántól már lehet jegyet vásárolni a budapesti Európa-bajnokságra, ahogyan erről már beszámoltunk az összefoglalónkban. Dr. Beck Györgyöt, a szövetség társelnökének tettünk fel három villámkérdést a délelőtt folyamán.

Mire gondolt, miközben útban volt a sajtótájékoztatóra, az Eb első hivatalos sajtóeseményére?
Kis izgalom volt bennem, azon gondolkodtam, hogy mennyien lesznek, mekkora lesz az érdeklődés. Úgy látom, ez az esemény már most nívós, jelentős, jól állunk ebben a tekintetben is.

Mit vár ettől az Európa-bajnokságtól? A sportág szempontjából egy lökésként ér majd fel a torna, vagy azért kicsit ott lesz a teher is a vállunkon?
Egy nagyon nagy lehetőség ez a sportág számára. Az, hogy hazai pályán játszhat a férfi és a női válogatott is, egy nagyon nagy kihívás. Az Európa-bajnokság segít abban, hogy szem előtt maradjunk, továbbra is a közönség „látókörében legyünk”, ez a mai nagy versenyben nagyon fontos. Természetesen nagy felelősség is a rendezés, hiszen hazai pályán az elvárások is nagyok, akár a torna színvonala, akár a két válogatott eredményessége szempontjából. Szerencse, hogy amíg a legtöbb nemzetnek csak egy, nekünk két csapatunk lesz, hiszen mindkét vonalon erősek vagyunk. Az, hogy a női és a férfiválogatott is a nemzetközi élmezőnyben van, bizonyságot és reményt adhat az eredményességre.

A szövetség társelnökeként vagy inkább a szövetség egyik támogatójának elnökeként követi majd inkább az eseményeket?
Azt kell mondanom, egy harmadik minőségemben. A szervezőbizottságban a marketing területéért én vagyok a felelős, erre koncentrálok majd legfőképpen. De a másik két sapka is izgalmas, többszörösen leszek érintett a jövő nyáron.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok