Ütem szerint halad a BVSC megújítása

2013. november 21. 16:58

Megújul a Szőnyi úti sporttelep, erről már írtunk. Íme, a fejlemények.

A mintegy 850 millió forintos beruházáshoz szükséges források egyrészt a látvány-csapatsportok támogatását megcélzó társasági adóból (tao) származó sportfejlesztési támogatásból állnak rendelkezésre, másrészt kormányzati támogatásnak köszönhetőek. A munkálatok jó része már év végén befejeződik, egy év múlva pedig teljesen megújul a Szőnyi úti sporttelep. A beruházással 3 ezer gyermek sportolási lehetőségei javulnak, illetve teremtődnek meg.

Az uszoda beltéri felújítása, illetve a kültéri medencék rekonstrukciója és befedése 800 millió forintba kerül, ebből 600 millió a társasági adókedvezményekből befolyt pénzekből származik, míg a fennmaradó 250 milliót várhatóan önkormányzati támogatásból fedezik. A munkálatok már elkezdődtek az uszodában, ahol először a nyílászárókat cserélik ki, illetve a leromlott állapotú öltözőkben burkolatot cserélnek, a zuhanyzókat felújítják, s új szekrényeket szerelnek fel. A beruházás része még az uszodagépészet, a szerelvények és a kazánok cseréje, a légtechnika és a vízhálózat felújítása, az uszodai világítás korszerűsítése, az uszoda akadálymentesítése, valamint a beléptető-rendszer modernizálása. A munkálatok előreláthatólag december 31-ig befejeződnek.

A tervek szerint a két kültéri, jelenleg használhatatlan úszómedencét és tanmedencét jövő tavasszal bélelik majd ki, fedik be, s kötik össze a beltéri uszodával. Jövő őszre 1100 négyzetméterrel nő az uszoda területe, s 500 négyzetméterrel a vízfelület, miközben a felújításnak köszönhetően az alacsonyabb energiaköltségek miatt éves szinten legalább 30 millió forintot spórol a klub.

A beruházásokhoz szükséges önrész előteremtése is megoldódhat. A kormány határozatot fogadott el az egyes kiemelt sportegyesületek 2013. évi sportfejlesztési elképzeléseinek támogatásáról, továbbá a 2014-2020. évre vonatkozó sportfejlesztési feladataikkal összefüggő kormányzati intézkedésekről. Ennek alapján a BVSC-Zugló is kiemelt sportegyesületi státuszt kapott. November 21-én dönt Zugló Képviselő Testülete a Szőnyi úti sporttelepen megvalósuló beruházások (uszodafejlesztés és labdarúgó-létesítmények fejlesztése) kapcsán szükséges önrész biztosításáról, valamint Zugló Önkormányzata és a klub között létrejövő hasznosítási szerződésről, amely a Szőnyi úti sporttelep hosszú távú működtetéséről szól.

A múlt hétvégén bejelentett adósságátvállalás kapcsán Szatmáry Kristóf államtitkár, a BVSC elnöke elmondta, a zuglóiak számára ez 300–340 millió forintos segítséget jelent, ebből 200 millió forint közüzemi számla, ami azért gyűlt össze, mert sokba kerül az uszoda fenntartása. Viszont az egyszeri adósságrendezés után sokkal több pénzre nem lesz szükségük, az MTK éves állami támogatásának töredékéből, 50-100 millió forint segítséggel megoldanák a működést.

A klubnak jelenleg körülbelül 800 igazolt utánpótláskorú versenyzője van, valamint további 3 ezer gyermek ismerkedik a különböző sportágakkal.



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok