ZF-Eger - Pro Recco 7-8

2013. november 20. 13:06

Nyerhető meccset bukott el a magyar bajnok a Bajnokok Ligájában, az 1. fordulóban. Az élő közvetítés itt olvasható vissza.

2013. november 20.
IV. negyed00:00A Recco győzött - de ebben a meccsben sokkal, de sokkal több volt! Kár érte...
IV. negyed00:10Elment... Kaptunk még egy fórt, amiből kétszer lőhettünk, de az elsőt Tempesti bravúrral szögletre védte, majd a második járatás végén Bátori szélről, félhelyzetből ellőtte, de zárta a bejáratot az olasz kapus...
IV. negyed00:43Eseménymentes reccói támadás, kontrafaulttal a végén. Gerendás György időt kér.
IV. negyed01:10Ismét kontra itt, kontra ott... De már csak 70 másodperc maradt... És ők jönnek.
IV. negyed01:48Graham is a falat próbálta, de az ő passza... Szóval, nem jó.
IV. negyed02:21Szépen szereljük Lapennát, aztán fórba kerülünk.
IV. negyed02:46Kontra Hárai ellen, sajnos jogosan...
IV. negyed02:59Az időkéréses fórjuk megint bemegy. Most a falból húz Giorgietti, Madaras passza sajnos tanári volt...
IV. negyed03:16Biros blokkolt lövése után reccói fór, időkérés után.
IV. negyed03:54Most nem tudunk közelebb kerülni a kapujukhoz, Varga Zsolt kényszerlövését védi Tempesti, Giacoppo bombájánál nem kis bravúr kell Bisztritsányitól.
IV. negyed04:52Kovács Gábor feleslegesen állítattja ki magát a félpályán, Ivovicsról lemaradunk aztán a fórban, úgyhogy megint iksz.
IV. negyed05:15Margeta úszóversenyt rendez, kontra itt, kontra ott.
IV. negyed05:43Hárai brutalizálásáért újabb fór, a labda megint dadog kissé, de a végén Varga Zsolti úgy lövi el, hogy Tempesti kezéről beszédül!
IV. negyed06:23Nem tudtuk megbontani az olasz zónát - de ők sem a miénket.
IV. negyed07:16Reccói fór, de rém gyenge a passz, a labda a kötélig kacsázik, a miénk.
IV. negyed07:40Biros engedett el egy szabaddobást, de csipetnyivel mellésuhant...
III. negyed00:00Az Eger megnyerhetné a meccset, ha elöl kicsit határozottabb lenne. A Recco még egyáltalán nem állt össze, abszolút verhető állapotban van...
III. negyed00:00Varga Zsolt még elvállalja nem túl jó helyzetből, óriási felső kapufa...
III. negyed00:25Kontra az egriek ellen, a reccóiaknál Ivovics vállalja el a vége felé, de Bisztritsányi véd!
III. negyed01:08Ezt végig húzták szépen, a végén Mladen Janovics teszi be a szélről - így lett 7-5 helyett 6-6. Kár érte...
III. negyed01:23Jól mozgott a reccói védelem, a végén Graham szorításból csak szögletet tudott lőni. Utána az akedvát kontra, és kiállítás, most a reccóiak kérnek időt.
III. negyed02:01Kontra az egriek ellen, csakhogy Figlioli arcba veri indulásnál Bundschuhot, Margeta, a szlovén bíró nem szívbajos, kontra és kiállítás - időkérés után egri fór tehát.
III. negyed02:33Reccói fór, de az ő passzuk sem jó, a végén Figlioli elbombázza, de Bisztritsányi a helyén!
III. negyed03:08Megdolgoztunk ezért... Felugo kapufája után egy majdnem dudáig vitt támadás végén volt türelmünk megjátszani Hárait, jött a fór, és öt passz után Varga Zsolt szenzációsan lőtt a léc alá kapásszélről!
III. negyed04:14Felugo elakciózza, átellenben egri fór, de Salamon kétszer is blokkba lő.
III. negyed05:20Reccói fór, de kétszer is sikerül blokkolni, nem volt akármi!
III. negyed06:07Kontrafaultból indul Biros, de későn jön a labda, a védő szorításában Tempestibe lő.
III. negyed06:36Hárai hozza a fórt, ami végre bemegy, Salamon Feri rém okosan, két és fél lóba után, hátulról becsuklózza!
III. negyed07:05Egy állítólagos Bisztró-védés után - inkább sima fölépattanó labda volt az - reccói fór, de Madaras kapáslövése a lécen csattan. Huh.
II. negyed00:00Egyébként ez az első nemzetközi mérkőzés, amelyiket már-már az új szabályok szellemében vezetnek. Azért nem teljesen...
II. negyed00:00Kizárólag a helyzetkihasználáson múlik, hogy nem az Eger vezet: Biros ziccere, Kovács ötöse csak a jéghegy csúcsa, a második negyed kihagyott fórjai szintén fájdalmasak...
II. negyed00:00Az utolsó egri támadásban nincs túl sok kraft, nem is fújnak szabaddobást, Giorgetti 5-nél még rárakja félpályáról, de ezt védi Bisztritsányi gond nélkül.
II. negyed00:25Bisztritsányi egészen fantasztikus védéssel járul hozzá ahhoz, hogy csak mínusz egy legyen... Giorgettit játsszák tisztára hátrányban, de közeli bombájába bele tud kapni Bisztró!
II. negyed01:15Bedő csinál ötöst egy parádés forgatással, de Kovács Gábor a lécre pattintja a büntetőt...
II. negyed01:27Parádés egri védekezés hátrányban, Janovic a végén mellé lövi csak.
II. negyed01:52Az egri támadás blokkon hal el sajnos.
II. negyed02:16Két lövésük is volt a reccóiaknak, az első szöglet, a második blokk, de visszakerül hozzájuk - aztán jön egy kontra végül.
II. negyed03:11Emitt Janovics ejtése landol a kapufánál a vizen, ebből Biros elmegy, de hónaaljon lövi Tempestit kissé kiszorított helyzetből...
II. negyed03:42Újabb egri fór marad ki - szörnyű rossz passz után.
II. negyed04:30Ami azért baj, mert kissé kalandos reccói támadás végén Figlioli ejt egyet, a labda állítólag áthaladt a gólvonalon.
II. negyed05:07Most egri előny, időkérés után Varga Zsoltot próbálják megjátszani a falban, de túl gyors a passz, csak belekapni tud, a labda pedig mellészédül.
II. negyed05:15Sima egri labdavesztés után a reccóiaknak sem fújnak semmit egy rossz bejátszás után, viszont aztán egy gyors kontra támadásindítás közben, három a kettőben maradnak a kapunk előtt, de Felugo kapufára csuklózza a labdát.
II. negyed06:16Náluk most bejött a falba játszott labda, Figari fejezi be közelről.
II. negyed06:32Most Hárai ellen kontra, majd kiállítás visszaúszás közben, időkérés után reccói fór.
II. negyed06:32
II. negyed06:48Így lesz 5-2 helyett 4-3, Lapenna ugyanis szintén elég mutatósat csavar centerből.
II. negyed07:00Egy kontra után fórba kerülünk, de sajnos van egy gyengébb passz, így amikor Bunduschot megjátszottuk a falban, odaértek rá.
I. negyed00:00Időkérés után még próbálkozott a Recco, de Jokovic szabaddobására odaért Bisztritsányi. Fontos lehet - az első hat percben blokkoltak előtte, utána kapott két gólt - ez volt az első védése.
I. negyed00:05Klasszis akad nálunk is! Egy remek passz hullott Hárai elé, úgy gondolták, meg tudják oldani Hárait egyedül. Hát, ebben tévedtek: szédületes svédcsavar a felsőbe!
I. negyed00:22Nos, Ivovicsot nem feltétlenül kellene üresen hagyni - most a jobb sarokba rajzolta a labdát hátulról.
I. negyed00:44Bedő szabadult ki egy pillanatra, centerezett is, de jó érzékkel leblokkolták.
I. negyed01:17A világklasszisok arra valók, hogy csináljanak valami extrát... Sajnos, Ivovics irdatlan nagy gólt súvaszt hátulról a bal alsóba.
I. negyed01:37Kontra a Recco ellen, majd dudáig játszunk, de nem túl jó a befejezés.
I. negyed02:25Eddig parádés! Biros mozgott be, jött a passz, Tempesti kirontott rá, de lemaradt egy ütemmel, ötöst ítéltek ellene, amit Biros gyönyörűen tett be a léc alá!
I. negyed02:44Egri kapufa után zseniális centerszerelés Gór-Nagy jóvoltából.
I. negyed03:33Eddig 3/0 a Recco... Megint kiváló a védekezés azután, hogy egy visszapattanó után kamuelőnyt fújtak nekik.
I. negyed04:15Megdolgoztunk ezért a gólért! Bár Varga Zsolt belőtte, a horvát bíró belefújt, úgyhogy emberelőnyből mehettünk neki újra - és Salamon Feri, ugyanonnan, ahonnan Bátori, bevágta (rossz kéz hátulról). Óriási kapufás gól volt!
I. negyed04:59Elengedett szerelés itt, aztán konra ellenük, majd Bátori vállalja el amúgy \"futtából\", de picit eltéveszti az irányzékot.
I. negyed05:50Élesre vannak töltve az egriek... Újabb hátrány, de Graham agresszíven labdát szerez!
I. negyed06:20A mi 3-as sapkában játszó világbajnokunk bezzeg belövi! Egri fór, amit Bátori fejez be remek pattintással hátulról.
I. negyed07:00Fórba került a Recco, de Madaras lövését blokkolja Hárai.
I. negyed08:00Egy gyors kontra Gárai ellen, majd Ivovics ejtése pattan ki a kapufáról, de sajnos begyűjtik.
I. negyed08:00Nagyjából egészéből telt ház van, Madaras Norbi dörgő tapsot kapott mindenesetre. A fehér sapkában játszó egriek nemkülönben...
I. negyed08:00No, akkor az Eger is nekikezd - a Recco már megjárta a hadak útját, otthon kapott ki a Radnicskitől, így a Zvezdával kellett ki-ki meccset játszania, és csak büntetőkkel jutott tovább.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok