A hétvége hőse: Nagy Viktor

2013. november 18. 15:35

Barcelona után egy újabb győztes finálé hőse volt Nagy Viktor: az A Híd-Szeged válogatott kapusa fenomenális produkcióval járult hozzá csapata szolnoki diadalához. Mindezt úgy, hogy vasárnap hajnal hatkor kelt és délelőtt Budapesten vizsgázott.

Fotó: Kovács Anikó

Kettőből kettő: az „utóbbi” hónapokban két finálét rendeztek, mindkettőt az a csapat nyerte, amelyikben te védtél. Nevezhetjük ezt trendnek is?
(Nevetés) Azért ez nem ilyen egyszerű... Örülök, hogy sikerült valamennyit hozzátennem a sikerhez, ám ez igazi csapatmunka volt. És ezt most a szó szoros értelmében vedd, mert ebben tényleg mindenki benne van, (Vincze) Balázzsal az élen. Valami egészen hihetetlen, milyen mélységig kidolgozta a taktikát, negyedekre, majdhogynem percekre lebontva – és minden működött! Minden beigazolódott, ami persze a csapat érdeme is, hiszen rendkívül fegyelmezetten végrehajtottuk, amit Balázs kért, és ennek meg is lett az eredménye. Úgyhogy a kettőből kettőt én úgy mondanám, hogy ha van egy olyan edződ, mint Benedek Tibi vagy Vincze Balázs, akik mindent a lehető legaprólékosabban kielemeznek, akik minden részletre odafigyelnek, akkor egyáltalán nem meglepő a győzelem.

Hatvanhét százalékkal védtél, ami nem akármi – az első negyedben még 86-on is álltál, és amíg a meccs nem dőlt el, bőven 70 fölött voltál.
Szóval akkor leromlottam a végére... De legalább van hová javulni :)

Barcelona után mindenki ünnepelt, aztán persze jöttek az első zárójelek, hogy majd meglátjuk, Viktor képes lesz-e még egyszer valami hasonlóra. Nos, ez hasonlított...
Örülök, ha így láttad. Az az igazság... Most már elmondhatom: alig három órát aludtam a meccs előtt...

Az egészséges izgalom...
Egy frászt. Először is, az arcüreg-gyulladásom még tart, emiatt nem aludtam túl jól. Viszont hatkor már kelnem kellett, mert jöttem Budapestre vizsgázni.

Egy kupadöntő előtt? Olyan nincs, hogy a világ legjobbjának választott kapus ne tudná elrakatni a vizsgáját...
Ezt egyszerűen nem lehetett. Évfolyam-vizsga volt, muszáj volt ott lenni. Külön szóltak, hogy nem lenne jó, ha kihagynám. OKJ-s vízilabda-edzői tanfolyam, muszáj megszereznem a papírt, tudod, indul a vízilabda-akadémiánk, kell a képesítés. Szóval felmentem, levizsgáztam, sikerült, aztán jöttem.

Akkor nyáron az Eb-döntő előtt is kitalálunk neked valami hasonlót... Valahol vidéken.
Azért nem akarok rendszert csinálni belőle. A melegítésnél nem igazán éreztem a ritmust, kicsit rosszul is éreztem magam, hogy basszus, Balázs elengedett, elég rondán nézne ki, ha rajtam menne el a döntő... De hál’ Istennek, elkaptam a fonalat, és talán sikerült valamit visszaadni a csapatnak...

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok