Kupadöntő után: a fegyelmezettség szegedi diadala

2013. november 17. 19:42

A finálét 9-5-re megnyerő szegediek végig a saját játékukat tudták játszani – a szolnoki oldalon viszont épp az nem stimmelt, ami az elmúlt két hétben működött. A két edző véleménye a kupadöntő után.

Fotó: Kovács Anikó

Vincze Balázs, az A Híd-Szeged vezetőedzője
„Nagyon tartottuk magunkat a taktikához”


A bajnoki vereségből levont tanulságok mennyiben köszöntek vissza ma – már annak fényében, hogy az első negyed döntően befolyásolta az egész mérkőzést?
Annyiban mindenképp, hogy nagyjából tudtuk, mire számítsunk a Szolnok ellen, milyen akcióra milyen reakciót kellene adni, viszont hiába vannak tervek, először ott, a vízben meg kellett éreznünk, test a test ellen milyen igazából velük játszani. Ez megtörtént Szegeden, ennyiben volt más ez a mérkőzés.

Na meg a kezdés miatt.
Ez tény, de az a fegyelmezettségünknek volt köszönhető, miután nagyon tartottuk magunkat a taktikához. Viktor is nagyon jól védett, a másik oldalon azért bravúrok kellettek volna ahhoz, hogy a mi lövéseinket hárítani lehessen – emiatt alakult ki ez a differencia. Utána már elkezdhettünk lassítani, türelmesen, kockázatot nem vállalva játszani – de továbbra is fegyelmezettek voltunk, ez volt mindennek az alapja. És ez igen fontos volt az adott körülmények között...

Egymás után a harmadik kupát nyeritek meg ősszel – és mi lesz tavasszal?
Nézd, erre nyilván nem lehet mást mondani, hogy megint nekimegyünk, aztán ha belelépünk ugyanabba a folyóba, akkor belelépünk...

Kovács István, a Szolnoki Dózsa-Közgép szakmai igazgatója
„Érthetetlen, miért estünk szét ennyire”


Nyilván nem ilyen kezdésre számítottatok...
Sajnos, egyáltalán nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna. Az elmúlt időszakban rendszeresen sikerült fegyelmezetten, türelmesen vízilabdázni, ma viszont minden hibát elkövettünk, amit el lehet követni. Fegyelmezetlenül ellövöldöztük a labdákat egyfelől, másfelől viszont, amivel szintén nehéz mit kezdeni, megcsináltuk a helyzeteket, megjátszottuk az embereket a falban, de semmi nem ment be.

A Rijeka elleni BL-mérkőzések alapján teljesen mást várt volna az ember a csapattól – az zsendítette meg a fejeket, hogy uszodaavató van, kötelező lenne már nyerni Szolnokon?
Bele lehet magyarázni ebbe sok mindent, csak nem érdemes belemagyarázni azt, ami esetleg benne is volt... Ezt úgy értem, hogy persze, lehet, hogy ez volt az oka, ám egy profi csapat esetében ez mégsem lehet indok, pláne nem olyan mérkőzések után, mint amiket az elmúlt két hétben játszottunk. Tegnap is nagyon jól ment, egyszerűen érthetetlen miért estünk szét ennyire.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok