A-Híd Szeged - Szolnoki Dózsa Közgép 9-5

2013. november 17. 15:36

A Theodora Magyar Kupa férfidöntőjében nagyon magabiztosan nyert a Szolnok, így zsinórban harmadszor lett kupagyőztes.

2013. november 17.
IV. negyed00:00Hamarosan nyilatkozatok és a meccs összefoglalója.
IV. negyed00:00Maguk sem gondolták volna tán, hogy ilyen sima lesz. Mondjuk Nagy Viktorral a kapuban mosolygós egy csapat élete. Előbb a válogatott, most a Szeged... Ki a következő?
IV. negyed00:00Vincze Balázs egymás után harmadszor indul röppályára, avagy harmadszor kupagyőztes a Szeged!
IV. negyed00:00A Szeged már nem erőltette a hat az öt elleni játékot, azaz diszkréten lecsurgott az utolsó fél perc.
IV. negyed00:30Miután Juhász is kiment rossz magaviseletért, öt az ötben maradtak a felek, a Szeged ezt nem használta ki, átellenben Alekszics elment egyedül - csakhogy a Juhász helyett visszatérő Kiss Csaba a víz alól érkezve szerelte!
IV. negyed01:08Mitrovicsnál elgurult a gyógyszer, a sarokban bemosott egyet Juhásznak, amiért kapott egy négypercest. Jansik Szilárd ötösét viszont szögletre nyomta Lévai.
IV. negyed01:29A szegediek már nem érdeklődnek a támadóvízilabda iránt, de most kontra Kis ellen is.
IV. negyed02:11Kicsit romlik Nagy statisztikája, de ez sokat már nem számít: egy nulllára futatott szegedi támadás után Török Béla talált be messziről.
IV. negyed02:57Az első szegedi akciógól, eső után jó vastag köpönyeg jelleggel: Hosnyánszky pattintása amúgy egészen parádés.
IV. negyed03:25Egy páros kiállítás körül támad némi mizéria, de végül megoldódik. Még mindig a Szeged a virtuális kupagyőztes...
IV. negyed03:50Nagy Viktor Mitrovicsnak még nem védett ziccert - most ez is megvan.
IV. negyed04:20Egy jó centerszerelés után maratoni szegedi támadás, visszapattanó labdával, fórral - abból is visszapattan hozzájuk -, majd vesztett labdával...
IV. negyed06:00Szivóst viszont nem blokkolja senki... Mintha beleérne egy kéz, de ettől még kiköt a labda a felső sarokban. Ez alighanem kupagyőzelmet ér.
III. negyed06:16Egy elengedett szerelés a szolnoki kapu előtt, majd Vámost blokkolja Szivós.
III. negyed07:10És Nagy Viktor, újfent... Most a kapufával közösen véd, Hosnyánszky pedig kettős emberelőnyben próbálkozhatott!
III. negyed00:00A szolnokiak akcióból teljesen hatástalanok, lövési indexük olyan ijesztő (25/3), hogyha egy sötét erdőben találkoznánk vele, bizisten kifutnánk a világból is!
III. negyed00:00A kapusátlagok mellett az emberelőnyök megjátszása is ijesztő: 11/2-nél tart a Szolnok, 7/2-nél a Szeged, viszont a vendégek 4/2-nél tartottak a harmadik negyed felénél, az utolsó hármat már akkor hagyták ki, amikor öttel vezettek.
III. negyed00:00Majdnem meglett a kilencedik, Semanról állítottak ki, későn értek rá vissza, még a bepasszolt labdát rá tudta tenni, de Lévai odaért. Ez volt az első hivatalos védés szolnoki oldalon...
III. negyed00:31Egy-egy eredménytelen támadás mindkét oldalon.
III. negyed01:17No, néha sikerül azért... A sokadik szolnoki előnyből Vámos gólt szerez: kapufás pipa kell hozzá.
III. negyed01:53Kis Gábor próbálkozik kintről, kevés sikerrel, majd a szegediek is hibáznak előnyben, ismét nem jó a fal megjátszása.
III. negyed02:50A szegediek koncentrációja is csökken kissé, megint kihagynak egy fórt, ezúttal lövésmentesen. A falba játszást emberestül vadássza le a hazai védelem.
III. negyed03:22Nem boldog a vezérkar a szolnoki díszpáholyban... Most úgy marad ki egy fór, hogy elsőre ment a léc, majd sikerül bejátszani a falba a labdát, viszont Jansik Dávid kezéből kiperdül a labda, miközben harminc centire volt a kaputól...
III. negyed04:10Most egy szegedi fór is kimarad, aztán még egy mellélövés is...
III. negyed05:30Nagy Viktor ismét \\
III. negyed06:00Pásztor lő fórból, de szöglet, aztán még egy előny – de ez meg kapufa. Sakkban ilyenkor bedöntik a királyt, és kezet nyújtanak.
III. negyed06:45Éles ellenpontozás gyanánt a szegediek simán megjátsszák Molnár Tamást a falban, aki nem téveszt.
III. negyed07:27Ez így nem fog menni... Fórt kap a Szolnok, de eltotojázzák: a falba játszott labda vízre megy, és addig tartja Alekszics, míg leszedik a kezéről...
II. negyed00:00A második negyedben valamelyest ocsúdott a Szolnok a sokkból, de nem annyira, hogy ennek lenyomata lenne az eredményjelzőn. A kapusstatisztikák: 75%, ill. 0% - bár a blokkok miatt Nagy Viktornak sem kellett annyira pörögnie a másdik nyolc percben.
II. negyed00:00Kis Gábor ezúttal nem csinál nyarat, az újabb eseménytelen szegedi támadás után ezúttal nem tudja ítéletig brusztolni magát, marad a közte öt a félidőre.
II. negyed01:05A Szeged nem kockáztat támadásban, viszont úgy védekezik, ahogy csak a legnagyobbak... Most éppen Tóth Márton ment a gólvonalon, bár Nagyot már átjátszották...
II. negyed02:13Kis pech is vegyül a gyámoltalanságok közé... Egy szegedi mellétrafa után emitt Vámos lő egy szépet, de a kapufa éléről nem pattan be...
II. negyed03:03Újabb hazai előny tűnik el a semmibe... Pedig kétszer is próbálkoznak, de Gocsics kapufát lő, Alekszicset pedig blokkolják.
II. negyed03:41Sakk és matt. Szenzációsan megy a labda, óriási a passz Kiss Csabának, aki a falból becsuklózza!
II. negyed03:41Most a szegediek is kipróbálhatják magukat hat az öt ellen, Molnár Tamás harcol ki fórt, időkérés után jön a megjátszás.
II. negyed03:56Feljebb kapaszkodik a Szolnok... Egy újabb fórból Vámos ezúttal amolyan minden mindegy alapon elzúzza a hosszúra a labdát, és az valahogy bemegy.
II. negyed04:50Nem működik a Szolnok. Egy újabb fór megy el egy enervált megjátszáson, Mitrovics teszi rá a labdát a védők hóna alól, de Nagy keze mindenüvé elér. Mint egy maffiafőnök, komolyan mondom...
II. negyed05:20Szivós pörköl oda egy betyárosat, de csipetnyivel mellémegy.
II. negyed05:40Fórban a Szolnok, de mintha nem is lenne... Kis Gábornak megy be a labda, mintha center lenne, csavarint, de Nagy Viktorban elakad.
II. negyed06:13Kontraakciók itt és ott, de elengedett szerelések, majd egy blokkolt Alekszics-lövés következik.
II. negyed07:31Ez a nap nem a szolnlokiaké... Úgy fest, szereltek, két védő nyomja el Kunacot, Lévai kilép, de egy hagyd, és hagyom szitu bontakozik ki, melynek végén a horvát bepöcköli a labdát a kapuba.
I. negyed00:00Ennek megfelelően a második negyedet már Lévai Mártonnal kezdi a Szolnok.
I. negyed00:00Ha nagyon le akarjuk csupaszítani az eddig történteket, a kapusok közti különbséget kell kiemelnünk: Nagy 83 százalékkal véd, Decker nullával...
I. negyed00:00A szegedi akció most veszélytelen, a Szolnoknak 9 másodperce marad, Vámos félpályás zsengéje úgy lesz relatíve veszélyes, hogy a blokkon kissé gellert kap a labda, ám Nagy így is fogja.
I. negyed00:32A centermegjátszás most nem működik - nincs Kis a vízben –, a labda a Szegedé, időkérés után jön az utolsó támadás.
I. negyed00:59Kiss Csabának is jól megy éppenséggel... Most hatról törölt be egy szabaddobást - Decker egyelőre nem takar igazán jól...
I. negyed01:27Ezt most megoldják - igaz, egy ötös kellett hozzá. Kis Gábor forgatta össze, Mitrovics pedig bepattintotta.
I. negyed01:39Kovács István időt kér. Ordítva magyaráz. Kevesen csodálják... Nyilván nem úgy kanyarodtak rá a döntőre, hogy hazai pályán mínusz négy lesz az első negyed vége felé...
I. negyed01:39Barcelonai fíling 2.0... Szivós engedi el a labdát megint hátulról, és eszméletlen nagy gól lesz belőle!
I. negyed03:28Barcelonai fíling... Szolnoki előny, végül a szélen ott marad Alekszics, de Nagy ezt is védi!
I. negyed03:28Hegedüs szabaddobásánál mostt Deckernek segít a blokk.
I. negyed03:28Volt már jobb napja is Vámos Marcinak... Újabb fór, de parádésan blokkolják a szegediek.
I. negyed03:58Így nem lesz könnyű a hazaiaknak... Szivós Márton elképesztően nagy gólt lő hátulról.
I. negyed04:26Vámos pörköl rá egy szabaddobást, de Nagy Viktor ismét a helyén van.
I. negyed04:40Eredményes céllövészet a szegedi vurstliban... Egy fórból nagyjából háromszor tűzik rá, egy kapufa és két blokk a mérleg, viszont a visszapattanó labdából negyedjére megvan a gól, Juhász ejt szépen rosszkézről.
I. negyed05:40Zajlik az élet, elengedett centerszerelés után fordul a Szolnok, de Nagy Viktor védi a ziccert!
I. negyed06:20Kis Gábor centerezett jó helyzetből, de Nagy Viktor ujjal oldalra nyomta.
I. negyed07:10A másik balos elmérte... Vámos Márton lőtt fórból, de nem talált kaput.
I. negyed07:33Nagy durr... Kiss Csaba lőtt olyat, amilyen a mesében van: időnél, kapufás pipa nyolc méterről!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok