Dunaújvárosi Főiskola - ZF Eger 10-9

2013. november 17. 13:57

A Dunaújvárosi Főiskola nyerte meg a 2013-as Magyar Kupát, miután a szolnoki döntőben 10-9-re megverte a címvédő ZF-Egert. Az élő közvetítés itt olvasható vissza.

2013. november 17.
IV. negyed00:00Hamarosan összefoglaló, nyilatkozatok, majd a férfidöntő!
IV. negyed00:00Történt ugyanis, hogy az Eger megkapta a fórt, a legvégén Clayton ellőtte, de Kasó a helyén volt. Megérdemelten nyertek az újvárosi lányok.
IV. negyed00:00VÉGE, KUPAGYŐZTES A DUNAÚJVÁROS!
IV. negyed00:27Jöhet az Eger.
IV. negyed01:12Nincs fault Gurisatti mellett, a másik oldalon Kasó véd hatalmas bravúrral Somhegyi csavarjánál.
IV. negyed01:43Gangl, Gangl, Gangl. És most épp Czigány Dóra, aki bombagóllal nylíttá teszi a meccset, 10-9!
IV. negyed03:12A centereket próbálják játszani a csapatok, de egyik oldalon sem fújnak a játékvezetők. Való igaz, ezek a percek sorsdöntőek.
IV. negyed05:55A két kapus mellesleg főszereplő, ha még nem mondtuk volna.
IV. negyed05:55Gurisatti próbálta meg meglepni Ganglt, nem sikerült, mint ahogyan aztán Zajácznak sem sikerült Kasót, ráadásul ki is állították. A fórt Garda vállalta el, pontatlanul.
IV. negyed06:50Zajácz igazán nagy gólt lőtt, éppen a támadóidő lejárta előtt, 10-8!
IV. negyed08:00Menczinger hozta el a negyedik labdát a negyed elején, megküzdött érte! Középen viszont elhalt a támadás.
IV. negyed08:00Nagyon közel a kupagyőzelemhez a Dunaújvárosi Főiskola csapata.
III. negyed00:01Kasó védett ismét, majd Polák bután ellőtte, nagyon hamar. Jött a második egri előnyös akció, ezt Horváth hatástalanította, miután az égig emelkedett, és leszedte a lasztit.
III. negyed01:01Először vezet hárommal a Dunaújváros. Elvesztette a labdát az Eger, megúszott Menczinger és Gurisatti, utóbbi megkapta a labdát, és magabiztosan lőtte a kapuba, 10-7!
III. negyed02:12Miskolczi Kitti ejtette át Ganglt, miután Kasó fogta Czigány erős lövését, 9-7!
III. negyed04:31Zieglernek játszották be az előnyt, de kiperdült a labda a kezéből, jöhetett az Eger.
III. negyed04:31Csabai blokkja mentette a helyzetet, de maradt a labda az Egernél. Clayton vállalta el, ezúttal fölészállt a lövés. Előnybe került a Dunaújváros is a következő akció szövése közben, és rögvest időt is kért Mihók Attila (is).
III. negyed05:53Pócsit állították ki, Gangl volt a helyén Horváth lövésénél. Aztán Garda is lőtt, sikertelenül. Visszaúszás közben kiállítás Garda kárára, időt kért Kelemen Attila.
III. negyed05:53Claytonnak most megindult a keze, az előnyt ismét ő használta ki, életben tartva ezzel az Egert, 8-7!
III. negyed06:34Zieglerre nem mentek, elvállalta, gól. Előtte egyébként Gurisatti harcolta ki az előnyt, meg is játszották gyorsan, de ugyanő Ganglbe lőtte közelről. Maradt a dunaújvárosiaknál a labda, ezután jött a távoli lövés.
III. negyed07:35A harmadik olyan egri gól, amelyik Kasó kezei között megy a kapuba, előtte meg megpattan, 7-6!
III. negyed08:00Az első támadás egri lett.
III. negyed08:00Védekezés, visszazárás - kiabálta még Mihók Attila a ráúszás előtt lányainak.
III. negyed08:00NAGYSZÜNET. A Dunaújváros eltökéltebbnek és koncentráltabbnak tűnik.
II. negyed00:08Gurisatti harcolt meg a labdáért, remekül fedezte, jött Gangl, és 5 méterest érően szabálytalankodott. Garda ment a büntetőhöz, és értékesítette, megint kettővel megy a \"hazai\" csapat. 7-5!
II. negyed00:50Mákos egri gól, a blokk közepén valahogy irányt változtatott Clayton lövése, 6-5!
II. negyed01:10Kasó szerzett labdát Pócsitól, majd az egri kiállítás után Gurisatti Gréta dühből bevágta a jobb felsőbe. Jöhetett az Ez aaaaz, tőle.
II. negyed02:39Csabai előtt ejtett, majd jött a lövés a következő akciónál, Gangl a helyén volt.
II. negyed04:14Somhegyi Noémi lő laposan, a víz felett fél centivel gólt Menczinger kiállítása után. Most két labdát szerzett Gangl Edina, szépen mozdult ki a kapuból. 5-4!
II. negyed04:42Ziegler blokkja folytotta meg az egri emberelőnyös helyzetet.
II. negyed05:16Gurisatti Gréta a kiállított, Kelemen Attila kér időt.
II. negyed05:53Miskolczi éles szögből próbálkozott a fór végén, de ez hamvába holt kísérlet volt. Két rossz bejátszás aztán mindkét oldalon.
II. negyed06:18Persze szerencséje sincs az egrieknek, Czigány kapufára lövi a következő támadást. Mihók Attila kért időt aztán, mert visszaúszás után jött az egri fault és kiállítás, Czigány.
II. negyed06:51Zajácz ejtett, nagyon pontatlanul, viszont Miskolczi Kitti erőből már nem hibázott, újabb újvárosi akciógól, 5-3!
II. negyed07:28Pengőt küldték ki, másodszor, Ziegler vállalta el középről, de Gangl a helyén volt.
II. negyed08:00A második negyed első támadása a Dunaújvárosé.
I. negyed00:01A mindenit! Már megérte kijönni a meccsre! Horváth Brigitta lőtt bombagólt, majd 4 másodperccel a vége előtt támadhatott az Eger. Czigány ráküldte a középpályáról, a labda megpattant, be a kapuba. Ritka, nagyon ritka gól a női mezőnyben, 4-3!
I. negyed00:25Polák ment ki a visszaúszás utáni fault okán, de Pengő kapufára bombázta.
I. negyed01:25Somhegyi kiállítása révén támadhatott a Dunaújváros. Menczinger Kata kapta középen, gondolkodott, hogy ellője-e vagy sem, de mivel senki nem ment rá és a blokk is hézagos volt, ellőtte. 3-2!
I. negyed01:42Időkérés Mihók Attilától.
I. negyed02:38Pócsi lőtte el túl közelről a szabaddobást (fölément egyébiránt), majd Miskolczi ziccerét védte Kasó. Czigány Dóra viszont emberrel együtt lőtt akciógólt, 2-2!
I. negyed03:33Szilágyi lőtt bombagólt egy nagy lóba után, talán nem figyeltek rá eléggé, ismét vezet a Dunaújváros. 2-1!
I. negyed04:02Újabb egri előny Csabai kiállítása után, Clayton most sem szórakozott sokat, de most utat talált a labda a kapuba, 1-1!
I. negyed04:22Szilágyi lőtt kapufát, előtte ismét Czigány lőtt nagyon gyorsan, kicsit kapkodnak az egriek. Kelemen Attila kért időt az újvárosi kapufa után.
I. negyed05:12Jött az újabb egri előny, amit nagyon gyorsan előtt Czigány. Megúszott viszont a másik Dóra, Csabai, de ajtó-ablak helyzetben a kapufát találta el.
I. negyed05:36Az újvárosi előny viszont nem maradt ki, Polák Zsófia a bal sarokból pontosan célzott, pattintott lövéssel lepte meg Gangl Edinát. 1-0!
I. negyed06:12Kimarad az első egri fór, Kasó védte Clayton közeli lövését.
I. negyed07:05Pengő próbált ejteni, majd egy rossz újvárosi centerezés következett.
I. negyed07:32Menczinger Katának kell üres területre dobnia a labdát, sikertelen az első akció.
I. negyed08:00Az első ráúszás után a támadás joga a Dunaújvárosé.
Most mutatják be a főszereplőket. Az egri szurkolóknak megjött a hangja!
Merész András szövetségi kapitányt kértük egy tippelésre. Szerinte a Dunaújváros valamivel motiváltabb lesz a meccsen, hiszen az egriek már nyertek pár trófeát. De ettől még bármi lehet.
Mintha Dunaújvárosból többen érkeztek volna a mérkőzésre, egyelőre hangosabbak a drukkerek, persze csak ha szólítja őket a szpíker. :)
Gerendás György, az egriek férficsapatának vezetőedzője is megnézi a lányok döntőjét.
Sorra érkeznek a nézők a Vízilabda Arénába, ez lesz az új létesítmény első \"döntője\", hogy aztán 16 óra 15 perctől jöjjön a második, a férfiak kupafináléja.
Az esélyek ennek ellenére megjósolhatatlanok. A kupa selejtezőjében 11-10-re a Dunaújváros nyert (a Komiban), a bajnokságban idegenben nyert az Eger ugyancsak 11-10-re.
Fél óra múlva kezdődik a 2013-as kupadöntő a hölgyeknél. Az Eger nehéz helyzetbe került, ugyanis az egyik legjobb játékosuk, Ráski Lilla pénteken eltörte az ujját, egészen pontosan repedést állapítottak meg a bal hüvelykujján.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok