A Szeged simán besétált a döntőbe

2013. november 16. 15:40

Nem született meglepetés a Theodora Magyar Kupa első férfi elődöntőjében. A Kaposvárnak nagy falat volt a Szeged.

Tizennyolc másodperc kellett ahhoz, hogy 5 métereshez jusson a Kaposvár a Szeged elleni elődöntőben. Surányi harcolta ki, Juhász-Szelei állt oda a vonalra, de Nagy Viktor kivédte a büntetőt. Ez meg is adta a mérkőzés alaphangulatát – a szép számú nézőközönség legnagyobb örömére.

Ennek ellenére mégis a Kaposvár szerezte meg a vezetést, mert Szivós Márton elhibázta az első fórt, majd Tóth Márton is hibázott, nem úgy Dőry Farkas. Benedek Tibor bő keretében Martfűn ott volt a fiatal játékos, aki aztán a következő támadásnál büntetőt érően szabálytalankodott Lukas Seman ellen. Az ötöst Szivós értékesítette, és innentől nagy csend, nagy gólcsend következett, kaposvári részről.

Tóth, Szivós és Juhász góljai után 4-1-gyel mentek rövid pihenőre a csapatok, hogy aztán a Kaposvár csak a második negyed harmadik percében szerezzen ismét gólt, akkor Benic volt eredményes egy szép bejátszást követően.

A szegedi drukkerek ezúttal is hangosak voltak, maroknyian, a kapu mögött sípoltak, doboltak, nádihegedűltek. A második negyed hetedik percében Molnár Papesz mosolygott és kacsintott Szécsi Zolira, a kapus ugyanis kivédte büntetőjét. Egy perc sem telt el, amikor a kacsintás elmaradt, legalábbis Molnár akcióból már betalált.

„Nagyon sima, nagyon sima” – mondta Kósz Zoltán Decker Attilának a nagyszünetben az előcsarnokban, és valóban egyértelműnek tetszett a Szeged fölénye az első két negyedben. Olyannyira, hogy a harmadik negyedben nem talált be a Kaposvár.

Szivós góljával 11-3 volt az eredmény, ekkor már senki sem gondolta, hogy ezt a meccset elveszíti a Szeged. Nem is történt így, sorozatban harmadik alkalommal döntős a Szeged.

Eredmény – Theodora Magyar Kupa, férfi elődöntő:

A-Híd Szeged – Kaposvári VK 15-4 (4-1, 4-2, 2-0, 5-1)

Szeged: Nagy V. – Decker Á. 1, Kiss Cs. 1, Szivós 3 (1), Juhász 1 (1), Tóth M. 5, Seman. Csere: Sánta, Vincze, Hegedűs, dr. Molnár 1, Kunac 2, Jansik 1 (1). Vezetőedző: Vincze Balázs
Kaposvár: Szécsi – Berta 1, Dőry 1, Surányi, Juhász-Szelei 1, Benic 1, Gros. Csere: Kincses, Prikádinovics, Kutasi, Dobos, Szilvasán. Vezetőedző: Fekete Szilveszter

Gól/emberelőny: 2/5, illetve 0/11
Ötméteresek: 3/4, illetve 0/1
Kipontozódott: Surányi (23.)

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok