Magyarország-Görögország 8-5

2013. november 12. 11:51

Fegyelmezett játék, parádés védekezés, és egy-egy villanás a támadásokban - győzött a férfiválogatott az első Világliga-selejtezőn.

2013. november 12.
IV. negyed00:00Jogos a vastaps, hamarosan az oldalon jönnek a nyilatkozatok.
IV. negyed00:00Ahogy mondják: ez még a régiből maradt. Fegyelmezett játék, parádés védekezés, és egy-egy villanás a támadásokban - a jelenlegi formánkból kihoztuk a maximumot.
IV. negyed00:00Mi meg már nem erőltetjük, 04-nél Szivós Marci leteszi a labdát és kezet nyújt Delakasznak.
IV. negyed00:22Kapnak egy kegyelemfórt, de jól mozgunk, a kapufát trafálják csak el.
IV. negyed00:56Mi meg pláne nem rohanunk, Hosnyánszky a dudánál pörköli el, védi a kapus, aztán görög időkérés. A károk minimalizálásán dolgoznak...
IV. negyed01:32Annyira azért nem rohannak a görögök... A duda végez a támadásukkal.
IV. negyed02:05Szivós bejátszásába szépen szúr ki bele a bekk Hárai hóna alól, övék a labda.
IV. negyed02:32Blokkolt görög lövés - azért sietnük kell, ha még voinának terveik -, majd időkérés után jöhetünk.
IV. negyed02:48Nagy Viktor söpör el szépen egy centerbejátszást, aztán Varga Dani kezéből csúszik ki a labda.
IV. negyed03:39Fór nekünk Hárai jóvoltából, Hosnyánszky beadja Jansiknak, de leszedik labdástul.
IV. negyed04:15Bedő akciózza el centerből, de mellémegy, aztán kiküldik, a görögök pedig meg tudják játszani a fórt, bár már jön vissza az új emberünk - Milonakisz most jól pattint.
IV. negyed05:05A duda felharsanásával gyanúsan egy időben kapnak ötöst a görögök. Milonakisz lövi... Nagy Viktor meg védi! Csak a szokásos...
IV. negyed05:05A duda felharsanásával gyanúsan egy időben kapnak ötöst a görögök. Milonakisz lövi... Nagy Viktor meg védi! Csak a szokásos...
IV. negyed05:42Kontra után két támadásunk van, Varga Dumi lécen csattanó szabaddobása után - Bedőnek most nem fújnak, pedig erre adtak már kiállítást.
IV. negyed06:57Hanem!!! A görögök már megnyugszanak, kint a labda Salamonnál, a hátsók visszaindulnak... Egy passz Bedőnek, egy szédületes fogásbontás - és egy óriási centergól!
IV. negyed07:24Centiken múlott, hogy Salamon Feri nem hozta el a labdát... Ami azért gáz, mert aztán Varga Dumit kiküldik - az új szabályok szellemében - a görögök pedig szépen megjátsszák a falban Murikiszt.
III. negyed00:00Csak mintegy mellékesen: Nagy Viktor 67 százalékkal véd. Eddig.
III. negyed00:00Az utolsó görög akcióból hiányzik minden, ami a gólhoz kell a vízilabdában - úgyhogy marad a közte négy. Barcelonában még csak 5-3 volt ilyenkor, onnan lett 9-3. Ennél most előbbre járunk, de nyilván nincs hátradőlés.
III. negyed00:24Görög oldalhálós lövés, majd Vámos ismét megpróbálja Hárai megjátszását, de most nem annyira pontos.
III. negyed01:20A második centeres megoldás nem fialt fórt, Dumi megpróbálta, szép kapufa lett belőle...
III. negyed01:44Pazar blokk után jöhetünk, Benedek Tibor időt kér. Ha nehezen is, de kap. Alig vették észre...
III. negyed02:20Kontra után fórt kapunk, Varga Dumi teszi rá, kapufa, kapus feje, megint kapufa... Ez most ennyiben marad...
III. negyed02:59Ez viszont pazar! Vámos Marci elképesztően szép passzából Hárai Pufi forgat, ez azonnal ötös minden fronton - Marcika jutalomból belőheti. Belövi.
III. negyed03:22Időkérés után próbálták a soraikat rendezni a görögök, de csak egy védett lövésre futotta.
III. negyed03:42Azért ezt visszanézném... Halódó támadást támasztottunk fel, Varga Dani lopta magát közel, majd megjátszotta az emberéről leváló Bedőt, akinek leszedték a kezét, de a román bíró ötös helyett inkább két métert fújt. Tény, belül volt Krisztián, de mintha Dani is onnan adta volna a passzt.
III. negyed04:10Görög fór, jól megjáratva, de Salamon elsőrangúan blokkol!
III. negyed05:05Átmentünk úszóversenybe, egy kontra itt, egy kontra ott, de nincs lefordulás.
III. negyed05:42Végre vége a vijjogásnak, mehet tovább a meccs. Tűz helyett vissza a vízbe.
III. negyed05:42Na ez parádés. Tűzriadó van. Kinyíltak az ajtók, egy női hang az épület elhagyására szólít fel. Mondjuk a közönség tényleg kezdett tűzbe jönni a második rész, majd most Bedő gólja után...
III. negyed05:42Na ez parádés. Tűzriadó van. Kinyíltak az ajtók, egy női hang az épület elhagyására szólít fel. Mondjuk a közönség tényleg kezdett tűzbe jönni a második rész, majd most Bedő gólja után...
III. negyed05:42Görög fölélövés után csakazértis Bedő... Végre megkapja a fórt, és ő fejezi be. Ez is épphogy beszédül, de bent van.
III. negyed06:37Bedő Krisztiánt még világbajnokként sem fogadják el annyira, most szépen akciózott, jött a tagló, de elengedték.
III. negyed07:15Egy kontra itt, egy labdanélküli kiállítás ott, Delakasz szépen húzza be, bár kicsit kétméter-szaga volt a megjátszásnak.
II. negyed00:00Benedek Tibi a szokott hévvel magyaráz, a görög edző saccra a hatodik ábrát rajzolja a mágnestáblára. Kíváncsiak vagyunk, mennyi marad meg belőle...
II. negyed00:004-1 a második negyed, néhány mozzanatban határozottan visszaköszönt a barcelonai csapatjáték, a görögök pedig elkezdtek tartani Viktortól. Megint.
II. negyed00:01Be köll annak menni - 2. fejezet... 14-nél lő Hosnyánszky egy szögletet, aztán megjátsszuk Hárait, ebből fór lesz 0:03-nál, Varga Dumi egyet lóbál, aztán beteszi a sarokba!
II. negyed00:41A görög center ismét a saját kardjába dől - kontra.
II. negyed01:03A végletekig húztuk, de nem jön be a figura, Varga Dumi csuklózott lövését blokkolják.
II. negyed01:32Most a türelemjáték eredményes, 5-nél megy be a labda Hárainak, letaglózzák, jön a fór, időkérés után.
II. negyed01:54Milonakisz teszteli Nagy Viktort, de csak szögletig jut. Aztán a center annyira átlátszóan játssza a nagy halált, hogy kontrát fújnak ellene.
II. negyed02:35Görög kapufa után először lódulunk úgy istenigazából, mattig húzná a két Varga és Vámos Marci, de Danit letarolják - ez ötös, és Dani be is bombázza; na, ez parádés volt!
II. negyed03:05Be köll annak menni... Hosnyánszky Norbi ismét beleáll, most zónából, de pattintva. Bitang nagy gól!
II. negyed03:28Egy szép Nagy Viktor-védés (szöglet) után egy dudáig trancsírozott görög támadás.
II. negyed04:28Egy blokkolt lövés után most mi kerülünk fórba, de végül a sokadik passz után újra a kapus a végállomás, Hosnyánszky lőtt félhelyzetből.
II. negyed05:43Akkor mi is postafordultával nyomjuk a választ, Varga Dénes pörköli el váratlanul, ez is bemegy a kapus kezéről.
II. negyed06:10Újabb görög fór, és most a blokkok kicsit lemaradnak, Afrudakisz ellen ez nem fér bele.
II. negyed06:29Már indulnak a mozgások, de még nem fial úgy, ahogy szoktuk. Két lövésünk is volt egymás után, de védett a görög kapus mindkétszer.
II. negyed07:34Afrudakisz próbálkozott egy rövidsarkossal, de ment a kapufa.
I. negyed00:00Egyelőre kevés az élet a támadásainkban. Viszont úgy fest, a bírók az új szabályokat alkalmazzák. Alkalmazgatják. Jöhet a folytatás.
I. negyed00:00Hosnyánszky Norbertet próbáljuk megjátszani, de a szabaddobását egyrészt leblokkolják, másrészt a nagy rákészülés miatt kontrát fújnak. A görög edzőt nem érdekli a maradék 4 másodperc, nem kér időt, marad az iksz az első rész végén.
I. negyed00:08Nyolc másodperc marad, kissé későn veszik észre, hogy Benedek Tibor időt kér, de Miskolcon vagyunk, úgyhogy visszatekerik az órát. Ennyi időnk van valamire.
I. negyed00:08Bedő szerelését elengedik, talán egy picit mélyebbre került a kelleténél. Átellenben viszont tiszta szerelés.
I. negyed00:56Jön az egyenlítés, jogos ötös a görögöknek, Afrudakisz pedig beveri a felsőbe.
I. negyed01:00Na végre! Most fór nekünk, Benedek Tibor jó érzékkel még nem kér időt, és Hosnyánszky passzát Hárai beteszi a falból - beleér kicsit a kapus, de ettől még ugyanolyan gól, mintha szétszakadt volna a háló..
Egyelőre kicsit statikusak vagyunk támadásban, Hárait kerestük újfent, de hiába.
Varga Dénes lövését védi a kapus, majd újabb görög előny, de jó a védekezés, most lövésig sem jutnak
Aztán megint... Blokkolt lövés nálunk, görög fór, most Delakasz húz a falból - újabb szédületes Nagy-bravúr.
Egy rossz centermegjátszás után görög átlövés, de Viktor a végállomás újfent.
Kezdődik... Görög fór, Kolomvosznak játsszák be a falba, de a közeli húzását óriási bravúrral hárítja Nagy Viktor!
Hárai blokkolt jól, majd Varga Dani próbálkozott, de őt is blokkolják.
Hárai tiszta megjátszása után emberelőny, nem sikerül két passz után befejezni, sok után viszont Varga Dénes sunyi lövésébe beleteszi a kezét Calkanisz.
Nálunk Nagy Viktor kezd, a görögöknél sincs túl sok új arc, 10 helyen ott is megegyezik a csapat a vb-válogatottjukkal. Kérdés, hogy egyik legjobbjuk, Fontulisz nélkül mire mennek támadásban.
Miskolcon kint a telt ház tábla, nagy sláger a magyar-görög Világliga-mérkőzés. A himnuszokon már túl vagyunk, nálunk most debütált a MOB-féle, 60 másodperces változat - jó és szép, reméljük, a játék is ilyen lesz.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok