Primorje Rijeka - Szolnoki Dózsa Közgép 8-7

2013. november 09. 18:21

Primorje Rijeka - Szolnoki Dózsa Közgép élő online mérkőzés közvetítés 20:00 órától

2013. november 9.
IV. negyed00:00Végül annyit: az új szabályok nyomokban sem voltak felismerhetők - ez abszolút a régi vízilabda volt, abból is a húzósabb változat, a horvátok kőkemény szorosával, ami nem igazán türköződik a kiállítások arányában.
IV. negyed00:00Sajnos, a második félidőben csak egy gólt lőtt a Szolnok, az utolsó részben pedig egyet sem. Tény, erős nyomás alá rakták a csapatunkat - ám nem csupán emiatt van hiányérzetünk. Benne volt a meccsben a továbbjutás, ám több volt a hiba a második félidőben. És hát a 4-12-es fór arány sem minket segített.
IV. negyed00:00Vámos centerbejátszása nem jó - és a meccs elment, az óra ugyanis úgy pörög, mintha... A végén még fröcsköléses kiállítások nálunk, továbbá üvöltés a bírókkal - de ettől még sajnos nem változik a tény: a Rijeka ment tovább.
IV. negyed01:19Nem bírtuk ki a nyomást, a végén Garcia lőtte el a szélről, és a labda bement a kezek fölött.
IV. negyed01:41Vöröst próbáltujk megjátszani, nem ment... Átellenben ha már fault, legyen kövér alapon Pásztor döngöli a medence fenekébe Radut, újabb horvát fór, csak még sapka is kell. Hozzák.
IV. negyed02:33Kis Gabi veszítette el a fejét, elég rendesen meggyepálta a bekket, kiállították, ám a horvátok nem is lőttek fórból.
IV. negyed03:05Indul a kompenzációs hullám... A horvátok reklamálnak joggal előnyt, de nem kapják meg. Időkérés után jövünk, hat a hat ellen.
IV. negyed03:28Más ilyenkor fórt kapni... Vámos lőtte rá a végén, de veszett fejsze nyele volt, blokk lett a vége.
IV. negyed04:02Ezt most valahogy megcsinálták. A falba ment be a labda a 23. másodpercben, és Obradovic behúzta.
IV. negyed04:25A horvátoknak jár a fór centerből... Időkérés után játsszák meg.
IV. negyed04:51Most már nem annyira korrektek... Kis Gábor szabaddobást kap - centerben. Fór sehol... Gocsics fölépattint jobb híján.
IV. negyed05:20Deckerre nehéz szavakat találni. Most Obradovic labdájára ér oda.
IV. negyed06:22Mitrovics próbálja megjátszani Vöröst, de nem alakul ki helyzet - átellenben a kapufa ment.
IV. negyed07:39Kontra Vörös ellen, így indul. Aztán Decker véd óriásit Sukno szabaddobásánál.
III. negyed00:00Az elején kissé figyelmetlen volt a Szolnok, és a bírók is mintha a hangulat alá kerültek volna. Bár elsősorban a Kisnek nem megadott ötösök fájhatnak, mert abból tán kettő is akadt. Mindegy, még nálunk az előny, csak higgadtan, és meglehet a továbbjutás!
III. negyed00:00A német nem ad esélyt arra, hogy gólt lőjünk, 10-nél elveszi a labdát, ám Dumi hiába fordul, rossz helyről végzik el a szabaddobást, és mire hátrakerül a labda, már utolértük. Legalább ennyi...
III. negyed00:19Sajnos, egy veszélytelen támadás után Pásztort kiszórják elöl, öt a négyben maradnak a horvátok, és Radu négy lóba után belövi.
III. negyed01:02Setka próbálkozik átlövéssel, de Decker a lécre nyomja a labdát, nem volt kis védés!
III. negyed01:28Elég nagy az össze-visszaság, de mi jövünk ki jobban belőle! A horvátok elhibázzák a kontrát, a rekontrából pedig Török kissé kisodródva is óriási gólt lő!
III. negyed02:51Az első repedések a bírókról kialakított képen. Egy levédekezett támadás után Kis Gábornak feladjuk a labdát, aki beforgatja a bekket, de nem adják meg a tiszta ötöst.
III. negyed03:55A hátrányos védekezés legalább megy: elég jól leárnyékoltuk őket, a végén Decker véd.
III. negyed04:19Annak a lerombolásával vagyunk elfoglalva, amit eddig építettünk... A centerbejátszás nem jön be, majd Vámos kissé felesleges húzza vissza Varga Dumit, időkérés után horvát fór.
III. negyed04:51Ezért kár volt. Kivédekeztünk egy hátrányt, majd újabb blokk hárított egy lövést, ám a harmadikból gólt lőttek, Petrovicról maradtunk le a szélen.
III. negyed06:00Szép blokk után eljön Kis Gábor és Mitrovics, majd fórba kerülünk, de azt nem sikerül belőni, elpasszoljuk a labdát.
III. negyed07:18Ilyenből ne legyen több. Vesztett labda után lassan jön fel a Rijeka, de Petrovicra nem figyelünk a kapunk előtt, és bár későn kapja, de még ne tudja lőni.
II. negyed00:00Varga Dumi és Hosnyánszky Norbi a labdatartó kosárnál trécsel. Valószínűleg a keddi, görögök elleni meccsről... Na jó, ez csak vicc volt. Talán arról volt szó, hogy melyik labdára ússzanak. Végül Hosié \"nyer\".
II. negyed00:00A horvát újságírók igencsak idegesek mellettem. Az egyik már legyintget is. Tény, ebben az uszodában régen vezetett vendégcsapat hárommal a félidőben.
II. negyed00:00Egyelőre az a helyzet, hogy nem nagyon hiszünk a szemünknek. A Szolnok elképesztően higgadtan és fegyelmezetten játszik, míg a Rijeka totálisan megállt, a zónának nem találják az ellenszerét, a fórjaikat pedig szétigeskedik. A bíróktól eddig egy fikarcnyi támogatást sem kaptak (amúgy még mindig 5-2 a fórok aránya oda), úgyhogy... Meglátjuk...
II. negyed00:00Kétcenteres játékkal próbálkozik időkérés után a Rijeka, de a német bíró elengedi a szerelést, miután teljesen tiszta volt!
II. negyed00:28Elképesztő, na! Kontra a horvátok ellen - rém korrektek eddig a bírók -, aztán fór nálunk, amit húsz másodpercen át játszik mattig a Szolnok, a végén Pásztor két méterről még lóbálhat is egyet, mielőtt a léc alá zúdít!
II. negyed01:44Valahogy így. Kis Gábor négy méteren felvette a pozíciót, majd a megkapott passzból egy fordulás után kapufás pipát lő!
II. negyed01:53Parádésan blokkoljuk Obradovics szabaddobását, Kovács István időt kér - jöhet vissza Kis Gábor centerbe.
II. negyed02:11Decker védése után újabb rijekai támadás, ám megint a kapufa ment. Aztán egy blokkolt lövés nálunk.
II. negyed03:30Egy-egy csúnyán fölészálló labda mindkét oldalon.
II. negyed04:14Ha velünk történik, kiakadunk, de így jó. Szóval a német bíró a szabaddobás után még egyszer belelehelt a sípjába, miközben Kis Gábor épp bezúdította a labdát a léc alá. Bender pedig megadta a gólt. Jó ez így.
II. negyed04:28Varga Dénes is próbálkozott, de a lécről hozzánk pattant a labda.
II. negyed04:59Varga Dániel próbálta szabaddobásból meglepni Deckert, de kapusunk szögletre nyomta a labdát.
II. negyed05:25Török Béla kompenzálta az iménti centergólt: parádés átlövésgólt ragasztott a léc alá!
II. negyed05:45Török próbálta betenni Kisnek, de épp akkor, amikor a védővel a víz alatt nyüstölték egymást. Aztán Decker védett szögletre egy átlövést, majd Varga Dénesnek tették fel a labdát, de fölényomta szorongatott helyzetből.
II. negyed06:56Ezt kellene jobban megoldani. Az előnyüket kivédtük relatíve simán, ám a visszapattanó hozzájuk került, végül sikerült megjátszaniuk Radut, aki Törökkel a nyakán becsavarta.
I. negyed00:00Ijesztően indult a meccs, hiszen az első két rijekai támadásból gól született, ám aztán a Szolnok \"belépett\" a meccsbe, és a negyed végén szintén két egymás utáni támadásból egalizált. Eddig egyébként normális minden, a hangulat remek, a játékvezetők korrektek (érdekes, hogy az eredetileg jelölt orosz bíró helyett a spanyolok legjobbja, Borrell érkezett, aki a vb-döntőnket is vezette). Csak így tovább!
I. negyed00:03Szétadogadták az agyukat a hazaiak a negyedzáró fórban, de senki sem vállalkozott - Varga Dumi a parton száradt hálistennek -, a vége egy gyenge falmegjátszási kísérlet, de a labda a kapuig sem ballagott el.
I. negyed00:46Na, így már jól fest! Decker védett hátrányban, átellenben a horvát védő elengedte Vámost hat méteren, aki be is bikázta azonnal a labdát!
I. negyed01:28Fortuna visszaadta. Szépen ment a labda, de a horvátok is elég jól védekeztek, Gocsics szélről ellőtt labdáját védte Vican, a lepattanót aztán Kis Gábor közelről bepöccintette.
I. negyed01:54Jön az első szolnoki fór - végre sikerült megjátszani Kis Gábort. Időkérés után kanyarodunk rá a megjátszásra.
I. negyed02:17Elengedték a centerbejátszást náluk - a spanyol bíró mutatta, ne színészkedjen a horvát.
I. negyed02:40Nem igazán tud helyzetet kialakítani a Szolnok, most is 2 másodpercnél lőtte el Gocsics, de mentett a blokk. Aztán rijekai időkérés (nincs fór, csak cserék).
I. negyed03:34Kontra a horvátok ellen, aztán labdát vesztünk... Szorosat fog a Rijeka, kétkezesen - gond nélkül...
I. negyed04:10Decker védésével sikerül kibekkelni a rijekai fórt, aztán egy újabb enervált szolnoki támadás.
I. negyed06:00Vámos bombáz a kapufára, majd Varga Dénes finom ejtése csókolja a lécet.
I. negyed06:50És nem folytatódik jól. Egy elengedett szerelés után centerből ötös a Rijekának, amit Garcia simán belő.
I. negyed07:40Nem indul jól a meccs... Javier Garcia átlövése a kapufáról Decker Attila fejére, onnan meg a hálóba pattan.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok