Universiade: döntőben a női válogatott!

2019. július 12. 21:21

Akárcsak két évvel ezelőtt Tajvanban, ezúttal is Oroszországon át vezetett női válogatottunk útja a nápolyi Universiade döntőjébe! Mihók Attila és Benczur Márton hölgyei büntetőkkel jutottak az egyetemisták és főiskolások világversenyének szombati fináléjába, ahol a házigazda olasz együttes vár a mieinkre.

Fotó: Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség Facebook

Július 3. és 14. között Olaszország ad otthont a 30. Universiade-nak. A Nápolyban megrendezésre kerülő egyetemisták és főiskolások olimpiáján 18 sportágban 127 nemzet közel 8000 sportolója méri össze erejét. A magyar színeket 21 egyetem 105 sportolója képviseli - köztük 26 vízilabdázóval.
 
A magyar hölgyeknek akárcsak két évvel ezelőtt Tajvanban, úgy idén, Nápolyban is Oroszországgal kellett farkasszemet nézniük az Universiade elődöntőjében. Az összecsapást a rivális kezdte jobban, a első nyolc perc 5-4-es orosz vezetés mellett ért véget, ám a második játékrészben megrázták magukat Mihók Attila és Benczur Márton tanítványai - félidőben 8-8-as döntetlent mutatott a nápolyi uszoda eredményjelzője. Három negyed után egy gól volt a magyar együttes előnye (9-8), majd következett egy végletekig kiélezett, mindent eldöntő negyedik negyed. Négyszer nyolc perc játék után ismét döntetlen állt a táblán (12-12), így ötméteresek következtek. Az idegek párharcát a mieink bírták jobban (4-2), így a magyar csapat lehet ott a szombati döntőben (20:00), Olaszország ellenfeleként! 
 
Horváth János és Keszthelyi Tibor legénysége szombaton délután, 14:00-kor ugrik medencébe Amerika ellen - a tét pedig szintén az egyetemisták és főiskolások olimpiájának döntője!
 
UNIVERSIADE 2019, NÁPOLY 
Elődöntő
Magyarország-Oroszország 12-12 (4-5, 4-3, 1-0, 3-4) - ötméteresekkel
Gólszerzők:
Garda 3, Máté 3, Kövesdi 2, Brezovszki, Farkas, Hertzka, Kuna



 


 


 


 




ÚT A DÖNTŐIG
MAGYARORSZÁG

Csoportkör
–Franciaország 17–3
–Csehország 22–5
–Japán 18-7
–Kanada 16-7
Negyeddöntő
–Ausztrália 7–4
Elődöntő
–Oroszország 12-12 - ötméteresekkel 4-2

NŐK 
A keret 
Kapusok: Kiss 
Alexandra, Lekrinszki Gina Petra 
Mezőnyjátékosok: Brezovszki Gerda, Farkas Tamara, Garda Krisztina, Gémes Anett Alexa, Gerendás Matilda, Hertzka Orsolya, Huszti Dóra, Kövesdi Vivien, Kuna Szonja, Máté Zsuzsanna, Mucsy Anna Mandula 
Stáb: Mihók Attila, Benczur Márton, Almási-Szabó Marcella
 
FÉRFIAK 
A keret 
Kapusok: Kardos 
Gergely, Szakonyi Dániel 
Mezőnyjátékosok: Bencz Rolf, Burián Gergő, Csacsovszky Erik, Fejős Róbert, Gyárfás Tamás, Pellei Frank, Sánta Dániel, Sélley-Rauscher Domonkos, Szatmári Kristóf, Várnai Kristóf, Zerinváry Lóránd 
Stáb: Horváth János, Keszthelyi Tibor, Bors László



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok