2019-ben is remekeltek fiataljaink a HaBaWaBán!

2019. június 30. 17:27

A világ legrangosabb utánpótlás tornáján U9-ben a KSI győzött. U11-ben a Pécs nyert, a Szolnok és a Szeged harmadik lett. U13 kategóriában a Pécs bronzérmet szerzett, míg a lányoknál a Dunaújváros lett ezüstérmes!

HaBaWaBa - az idők folyamán nem kis rangot vívott ki magának az elnevezés. A lignanói hagyományos tornát immár idén 12. alkalommal rendezte meg az olasz waterpolo development world - a nagy sikerre való tekintettel már olyan támogatók állnak az esemény mögött, mint a FINA vagy a LEN. A viadalt az U11-es és U9-es korosztálynak tartják, de immáron negyedszer volt „ráadás", a Habawaba U13 Plus. A magyar klubok évről évre képviseltetik magukat, méghozzá egyre többen. És az sem véletlen, hogy felnőttcsapat edzőinek, köztük olimpiai bajnokok sora látogatta meg az eseményt, a hivatalos honlap külön kiemelte idén Varga Zsolt nevét, akivel videóanyagot is készítettek.



A rangos mezőnyben minkét korosztályban magyar sikereknek is örülhettünk.

A kisebbeknél a KSI, a nagyobbaknál a Pécs állhatott a dobogó felső fokára!

A Szolnok és a Szeged U11-es harmadik helye, a pécsiek U13-as bronzérme, illetve a dunaújvárosi lányok U13-as ezüstérme is kiemelkedő eredmény.



A tornán így két éremmel záró pécsiek így fogalmaztak.

Arató Zoltán edző, PSN Zrt.: "Hatalmas siker ez a tornagyőzelem, csodálatos volt látni a gyerekek arcán az önfeledt örömöt! Nagy motiváció kell hogy legyen a gyerekeknek a továbbiakban, hiszen hosszú út áll még előttük, de remélem minden nálunk sportoló fiatal számára erőt fog adni. Szakmai szempontból nézve kiderült, hogy jó felé haladunk Pécsen az utánpótlás nevelésben, de azt is láthattuk, hogy mi az amiben fejlődnünk kell. Nekünk a győzelmekből is tanulnunk kell és fogunk is. De most egy kis ideig lehet az ünneplésé a főszerep, jön a nyaralás, de július végén újult erővel folytatjuk a képzést. Személy szerint életre szóló élményt kaptam, kaptunk, hiszen egy csodálatos helyen lehettünk egy hétig, nagyszerű ellátással, kiváló körülmények között és a tornagyőzelem pedig hab volt a tortán. Köszönöm szépen a gyerekeknek, a szülőknek, kollégáimnak, a PSN Zrt-nek és mindenkinek aki hozzátett ehhez a fantasztikus győzelemhez!" 

Lukács Gergely utánpótlás szakosztályvezető, PSN Zrt: "Álomszerű eredmény ez a számunkra, szívből gratulálok minden játékosnak és az őket felkészítő edzőknek egyaránt! Az elmúlt hét egy sporttörténelmi hét volt a pécsi utánpótlás vízilabdázás életében, hiszen amellett, hogy megnyertük a világ legnagyobb utánpótlás tornáját az is nagy szó, hogy el tudtunk indulni az U9-es korosztállyal is és a "kicsik" is kitettek magukért, nagyon ügyesek voltak és a Silver ágon másodikak lettek. Fantasztikus volt végig követni a héten az eseményeket, a végén online nézni a döntőt és látni, ahogy a lefújás pillanatában egyszerre ugranak vízbe a nagyok, a kicsik, az edzők és ünneplik ezt a szenzációs sikert. Ha belegondolok abba, hogy 5 évvel ezelőtt hol tartottunk, hogy alig tudtunk csapatot kiállítani "baby" korosztályban, most pedig ilyen tornát nyerünk, hát végig fut a hátamon a hideg. De ugyanakkor tudnunk kell két lábbal a földön maradni, tanulni ebből a sikerből is, ugyanúgy mint az esetleges kudarcokból és ezen tapasztalatokat felhasználva építeni tovább a pécsi utánpótlást. Nagy lehetőségek vannak még a rendszerben, a fő pillérek úgy néz ki állnak, de rengeteg kisebb-nagyobb hibát kell kijavítani, problémát kell megoldani, ahhoz, hogy oda kerüljünk, ahová edző kollégáim és jómagam is álmodjuk ezt a szakosztályt. Még egyszer szívből gratulálok ennek a nagyszerű csapatnak és edzőiknek egyaránt!"



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok